Trabzonspor’u Nani ve Fernandao’nun attığı gollerle 2-0 mağlup eden Fenerbahçe puanını 30’a yükselterek Süper Lig’in yeni lideri oldu

Kadıköy’de haftanın kapanışı... Bir köşede liderlik peşindeki Fenerbahçe, öbür yanda Trabzonspor. Sezona, kurdukları güçlü kadrolarla başlayan ekiplerden sarı-lacivertliler taraftarlarını pek de tatmin edememesine rağmen zirve yarışında savunma disipliniyle dikkat çekiyor. Bordo-mavililer deseniz, Galatasaray ve Bursaspor ile birlikte şüphesiz sezonun hayal kırıklıklarından biri.

Kartal’ın kaybettiği, Aslan’ın puanı zor kurtardığı haftada, Vitor Pereira’nın talebelerinin tek hedefi galibiyet. Karadeniz ekibi ise 11 maçtır bileğini bükemediği rakibini devirerek yükselişe geçmek istiyor. Kim bilir mücadele belki de deplasman ekibinin yönetimi için köprüden önceki son çıkış!

Deniz Ateş Bitnel’in ilk düdüğüyle başladı dev kapışma. Şükrü Saracoğlu’nun ilk dakikalardaki coşkusu Kanarya’yı kanatlandırıyordu. 11’de ev sahibi öndeydi; hem de muhteşem bir golle. Van Persie- Diego- Alper- Nani dörtlüsü adeta bilgisayar oyunlarına nazire yapıyor, Portekizli yıldız soluyla harika vuruyordu.

Geçen cumartesi ligin en zayıf halkalarından Mersin İdman Yurdu karşısında şov yapan Fenerbahçe yine frene basmıyordu. Trabzonspor ise ancak rakip ceza sahasına kadar gidebiliyordu.

Önce van Persie, sonra Diego biraz dikkatli olsa maç çok erken kopabilirdi. 42’de Alper Uludağ atılınca, ibre tamamen ev sahibine dönmüştü. İki dakikada böyle acemice çift sarı kart görmek, akıl alır gibi değildi.

İkinci devreye çift değişiklikle girdi Trabzonspor. Tempo düşüyor, iki taraf da kürekleri aheste çekiyordu. Nani sağlı sollu vuruyor; Onur, kalesinde güven veriyordu.

Caner’in yokluğunda Hasan Ali yine göz doldururken, Alper’in performansı dikkat çekiciydi. Pereira artık klasikleşmiş van Persie-Fernandao değişikliğini yaptığında dakikalar 70’i gösteriyordu.

İkinci yarısı gazı kaçmış kola kıvamında oynanıyordu mücadelenin. Bir anda sahada tansiyon yükselmiş, televizyon programlarına gün doğmuştu. Maç yine ısınmış, 88’de Nani yine sahne almıştı. Onun nefis ortasına kafayı yapıştıran Fernandao fişi çekmişti: 2-0!

Bu sonuçla istediğini alan Kanarya liderliğe yükseldi. Trabzonspor deseniz onların durumu içler acısı. Köprü çoktan geçilmiş sanki.