90’lı yıllardaki ‘derin devlet’ operasyonlarında adı geçen Susurluk hükümküsü Ziya Bandırmalıoğlu’nun öldürüldüğü çatışma hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi daha adliyeye sevk edildi.

Ziya Bandırmalıoğlu cinayetinde bir kişi daha adliyeye sevk edildi

Kadıköy'de iki grup arasında çıkan ve Ziya Bandırmalıoğlu ile Şahin Aslan'ın öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili gözaltına alınan Mehmet Çakır, adliyeye sevk edildi.

Kadıköy'de 20 Aralık akşamı bir restoranda yaşanan silahlı çatışmada, 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler ve Susurluk Davası’nda adı geçen eski Özel Harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Aslan hayatını kaybederken, "Çakıroğulları" olarak bilinen gruptan 4 kişi yaralanmıştı.

Soruşturma kapsamında şimdiye kadar 3 kişi tutuklanmış, 1 kişi hakkında ev hapsi kararı verilmiş, 2 kişi adli kontrol, 1 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Olay esnasında yaralanan ve tedavisinin ardından gözaltına alınan isimlerden Mehmet Çakır, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.