Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Sağlık anlamında riske girmeden okullarımızı peyderpey açma kararlılığımız devam ediyor" dedi. Sınavların ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin de konuşan Selçuk, sınavların yapılması gerektiğini ve bu konuya ilişkin kararların verilere göre alınacağını bildirdi.

Ziya Selçuk: Okullarımızı peyderpey açma kararlılığımız devam ediyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sağlık anlamında herhangi bir riske girmeden, sadece bilimin verileriyle hareket ederek okulları peyderpey açma noktasında kararlılıklarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Selçuk, Edirne programı kapsamında Kırkpınar Spor Lisesinde düzenlenen Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada yüz yüze eğitime ilişkin de konuşan Selçuk, "Sağlık anlamında riske girmeden okullarımızı peyderpey açma kararlılığımız devam ediyor" dedi.

SINAVLAR ERTELENECEK Mİ?

Sınavların ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin sorulara da yanıt veren Selçuk, şunları söyledi:

"Biz hiçbir sınav yapmazsak, eğitim faaliyetlerini dikkate almazsak, sürekli olarak bir birikim oluşacak ve öğrencilerimizin geleceğe ilişkin yükleri artacak. Bizim geleceğe dönük ihtiyaç nedir diye bir bilgiye de ihtiyacımız var. Tamamlayıcı ve destekleyici politikaları üretmek için verilere ihtiyacımız var. Tamamen kontrollü olarak, belli saatler arasında okula gelerek sınava geldik, bunun riski nedir? Bunu elbette danışıyoruz. İstişare ediyoruz. Bu masa başında alınacak bir karar değil. İstişare ile alınabilecek bir karar."

İnşaatı biten okulları öğretmenlerin, çocukların hizmetine sunduklarını dile getiren Selçuk, bugün de Edirne'de 6 okul, 156 tasarım beceri atölyesinin toplu açılışını yapacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Bakan Selçuk, eğitim kurumlarının toplu açılışını yaptı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM 1 MART’TA BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, lise kademesinde eğitim veren tüm özel eğitim okulları ve diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında 1 Mart'tan itibaren ise haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçileceği bildirilmişti. Yüz yüze eğitim köy okullarında ise 15 Şubat itibariyle başlamıştı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 1 Mart günü yüz yüze eğitime geçmesi nedeniyle öğretmenler için aşılama süreci de dün (24 Şubat) başladı. İlk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu.