Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV’de katıldığı canlı yayında okulların açılmasına dair, Eylül ve Ekim aylarını dikkate aldıklarını ifade etti

Ziya Selçuk: Okulların açılmasında Eylül ve Ekim aylarını daha dikkate alıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV’de katıldığı canlı yayında okulların açılması, sınav takvimi ve 23 Nisan kutlamalarına dair açıklamalarda bulundu.

EBA TV’DE 23 NİSAN ÖZEL YAYINI OLACAK

23 Nisan Kutlamalarına dair açıklamasında Bakan Selçuk, “Biz 23 Nisan için sınıflarda, okullarda etkinlik yapamasak da evde nasıl yapabiliriz diye düşündük. Sabah saat 8.30'da çocuklar adına Anıtkabir'de olacağız. EBA TV'de de 23 Nisan özel yayınımız olacak. 23 Nisan sabahında çocuklarımıza EBA TV2de özel sürprizlerimiz var” dedi.

“OKULLARIN AÇILMASINDA EYLÜL VE EKİM AYLARINI DİKKATE ALIYORUZ”

Okulların açılmasına dair Eylül ve Ekim aylarını dikkate aldıklarını belirten Selçuk konuya ilişkin, “Sağlık sorunları giderildiği için okullar açılsın deseler biz buna hazırız. Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz. Yazın da çocuklarımızın dinlenmesini istiyoruz. Biz her türlü telafisini yaparız. Biz bunu hallederiz. Ama toplumun birliğini beraberliğini korumak daha önemlidir. Türkiye'nin gidişatı ya da DSÖ'nün önerisi olumlu yönde olursa biz hemen çalışmalara başlarız” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk ayrıca, “Okulların açılmasında; Temmuz ve Ağustos değil de Eylül ve Ekim aylarını daha dikkatle çalışıyoruz. Tabii Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim dönemlerine ilişkin de çalışmamız bulunuyor” dedi.

LGS TARİHİNİN DEĞİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL

LGS sınavının tarihiyle ilgili gelen soruya ise Bakan, “LGS ile tarihin değişmesi şu an mümkün değil. Ama çocuklarımıza bir şey demek istiyorum. Motivasyonu bozmayalım, okullar herkes için kapalı. Biz 7 Haziran'daki sınavı elbette erteleriz ancak böyle bir durum şu an yok. Online sınav da yapılmayacak” cevabını verdi.