Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'de benzer soru iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Selçuk, "Bunu iddia eden her kimse bu iddiaları ispatlaması gerekiyor" diye konuştu.

Ziya Selçuk'tan LGS'de benzer soru iddiasına ilişkin açıklama

Covid-19 gölgesinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) ardından, “Şaibe” iddiaları ortaya atıldı. Sınavda çıkan çok sayıda sorunun özel bir yayınevince basılan deneme testlerindeki sorularla benzer olduğu belirtildi.

İddialara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir açıklama yaptı.

NTV'nin haberine göre; Eğitim danışmanı Sadık Gültekin'e konuşan Ziya Selçuk, "Biz yıl içinde örnek soruları her ay yayınladık. Sadece 3 soru daha önce yayınladığımız sorulara benzer" dedi.

Bunun dışında benzer soru olmadığını söyleyen Selçuk, "Bunu iddia eden her kimse bu iddiaları ispatlaması gerekiyor" diye konuştu.

Selçuk, ortada iddiaların olduğunu ancak ispat olmadığını söyleyerek, "Ortada somut delil yok. Biz hiç kimseden soru almayız, kimsenin de sorusunu yayımlamayız" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN SORU ÖNERGESİ

Öte yandan CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, konuyla ilgili olarak Bakan Selçuk tarafından yanıtlanması için bir soru önergesi verdi.

Lale Karabıyık’ın Bakan Selçuk’a sorduğu sorular şöyle:

2021 LGS sorularının bir yayınevine ait kitapçık ile paralellik gösterdiği iddiaları doğru mudur?

Hangi alanlarda kaç soru bu yayınevinin kitapçığı ile paralellik göstermektedir?

2021 LGS soruları daha önce her hangi bir alanda yayımlanmış mıdır?