Mayıs ayında yaşamını yitiren İzmirli gazeteci Ziynet Sertel’in adı Bornova’da yaşayacak. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in de eşi olan usta gazetecinin adı, düzenlenen törenle doğum yeri olan Çamdibi’ndeki parka verildi.

Ziynet Sertel’in adı Bornova’da yaşayacak

BİRGÜN EGE

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in 41 yıllık hayat arkadaşı, Bornovalı Gazeteci-Yazar Ziynet Sertel'in ismi, Çamdibi’nde ölümsüzleşti. Bornova Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile alınan kararın ardından Çınar Mahallesi 5006 sokak üzerinde yer alan parka, "Gazeteci Ziynet Sertel Parkı" ismi verildi.

Duygu dolu anların yaşandığı törende konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel gözyaşlarına hakim olamadı. Eşi Ziynet Sertel’in isminin doğup büyüdüğü yerde yaşayacak olmasının kendisi ve ailesi için büyük mutluluk olduğunu söyleyen Atila Sertel “Bugün çok gururluyum. Burası yılların Çınar Parkı’ydı ama resmi bir ismi yoktu. Başkan Mustafa İduğ bana bu öneri ile geldiğinde çok mutlu oldum. Çünkü Eşim Ziynet bu parka 50 metre mesafede dünyaya geldi. Çok anlamlı olacağını düşündüm ve kabul ettim. Burası bir kitap park olacak. Kitap özellikle içinde bulunduğumuz dönemde bizim yol gösterenimizdir. Çocuklarımızın eğitimi çok önemlidir. Güzel ve çağdaş bir ülke için onların iyi yetişmesi gerekiyor. Biz bu park ile bu hedefe katkı koyacağız. Başkan Mustafa İduğ’a, meclis üyelerine ve bu özel günde yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KALEMİ SAĞLAM BİR GAZETECİYDİ

ziynet-sertel-in-adi-bornova-da-yasayacak-924988-1.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “kalemi sağlam” diye nitelendirdiği Ziynet Sertel’in adını sonsuza kadar yaşatacaklarını belirterek, “O tarafsızlığından hiç zaman ödün vermediği meslek anlayışı ile her zaman örnek olmaya devam edecek. Kendisini hiç bir zaman unutmayacağız. Her zaman saygı ve özlemle anacağız. Aydınlık içinde uyusun. Ziynet Sertel isminin ölümsüzleşmesine katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak bizzat tanık olduğum şunu da ifade etmek istiyorum; Birlikte siyaset yapmaktan büyük mutluluk duyduğum Atila Sertel Abim, hastalığının ilk evresinden son evresine kadar çocukları ile birlikte 41 yıllık hayat arkadaşının hep yanındaydı” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise Ziynet Sertel’in, bağımsız ve özgür gazetecilik için verdiği mücadelenin yanı sıra, dostlarına her zaman emek veren ve sevgiyle yaklaşan bir abla ve arkadaş olduğunu söyledi. Yücel, “Ziynet-Atila Sertel Çifti’nin büyük aşkı, sevgisi ve dayanışması bu parkta vakit geçirecek olan çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza ilham olsun. Kendisini erken yaşta kaybettik ama ismi bu parkta sonsuza dek yaşayacak. Başta Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GAZETECİ DOSTLARI KONUŞTU

Atila Sertel’in kendisinin ailesi birlikte İzmir’de yerleşmesinde büyük etken olduğunu ifade eden Usta Gazeteci Uğur Dündar, “Ben kendisini Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in ruhunu yaşatan Kuvai Milliyeci, Cumhuriyet sevdalısı, yurtsever, anti emperyalist, gözü pek bir yurttaş olarak tanıdım. İyi ki Hasan Tahsinlerin, Atila Sertellerin kentine yerleşmişim. Ziynet Sertel’i de hastalığının ilk günlerinde bir yurt dışı programında tanıdım. Hayatımda öldüklerine inanmadığım ya da kabullenemediğim sayılı insanlar vardır. Bunlardan biri de Ziynet Sertel’dir. Geride çok iyi bir aile ve mangal yürekli bir eş bıraktı. İyi ki onları tanımışım” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, basının sorunlarının çözümü için Onursal Başkanları Atila Sertel ve Ziynet Sertel ile uzun yıllar birlikte mücadele ettiklerini söylerken, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Ziynet Sertel genel olarak; ‘Atila Sertel’in Eşi’ diye tarif edilir ama biz gazeteciler tam tersini söylüyoruz; ‘Atila Sertel Gazeteci Ziynet Sertel’in Eşi’dir diyoruz” dedi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Halil İbrahim Hüner ise açılış törenindeki katılıma dikkat çekerek “Bu tablo Ziynet Sertel’in hayatı boyunca biriktirdiği sevginin göstergisidir” diye konuştu.

Çınar Mahallesi sakinleri adına konuşan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Dr. Şaban Acarbay da, Ziynet Atila’nın kendileri için simge bir isim olduğunu ifade etti.

ZİYNET SERTEL KİMDİR?

Gazeteci-yazar Ziynet Sertel, 1960 yılında Çamdibi’nde doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ndan 1982 yılında mezun oldu. Mesleğe 1986 yılında Turkish Daily News Gazetesi İzmir temsilcisi olarak başladı. 1994 yılından 2009 yılına kadar haftalık Söz Gazetesi’nin İmtiyaz sahipliğini yaptı. 2000 yılından itibaren 15 yıl boyunca aynı zamanda imtiyaz sahibi de olduğu Şehir ve Başkan isimli derginin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Ziynet Sertel 35 yıl gazetecilik meslek hayatı boyunca yüzlerce habere, köşe yazısına ve röportaja imza attı.

2 çocuk (Özmen Serdar- Özgür Mustafa) ve 3 torun (Atilla Atlas, Özgen Demir ve Özgün Deniz) sahibi Ziynet Sertel, 61 yıllık yaşamını doğup büyüdüğü ve çok sevdiği Bornova’da geçirdi.