Zombi istilasında hayatta kalma rehberi

Walking Dead (Yürüyen Naaş)’ın yeni sezonunun başladığı şu günlerde yaşanılanlar şerefine olası bir zombi istilasında hayatta kalmak istiyorsanız, gelin zombileri biraz tanıyalım ve neler yapıp neler yapmayacağınızı konuşalım...

» Zombi dediğimiz bireylerin beyni iyice radyasyondan ya da daha farklı etkenlerden dolayı iyice sütlaca dönmüştür. Kafanız hala çalışıyorsa, bi zahmet durdurun. Sütlacın huzur dolu kollarına kendinizi bırakın.

» Zombi yaşayan bir ölüdür. Yaşam şartları onun umurunda değildir. Elektriği, interneti, özgürlüğü, temiz havası, suyu, çevresi olup olmaması zombiyi bağlamaz. Zombi yaşamasına bakar. Tabii ölü olarak geçen bir ömre hayat denirse... O yüzden hiçbir şeyden şikâyet etmeyin.

» Zombinin zombiden başka dostu yoktur.

» Zombi dışındaki her zombi olmayan zombiye düşmandır. Zombilerin kötülüğünü istemektedir.

» Zombiler artık emir alan değil, emir veren bireyler olacaklardır. Beyinleri olmasa da verecek bir takım emirleri vardır illa ki. Hiçbir şey bilmeseniz de her şeyi biliyor gibi dolaşın aralarında. Böylece sizi de zombi sanabilirler.

» Zombiler dünyadan büyüktür. Dünyanın alışılagelmiş yoz ahlak ve toplum değerleri zombiler için en büyük tehlikedir. Zombinin zaten dünyayla işi yoktur. İşi dünyadadır.

» Zombilerin doğasında hoşgörü ve anlayış yoktur. Kimseyi anlamaya çalışmayın, anlaşılacak bir şey yok zaten.

» Her zombi ‘Ya zombisin ya karatoprağın’ felsefesiyle yaşar. Yani işte ‘Eeeöğğ öğğğğ’ diye dolaşıyoruz yaşamak dediğim de bu eeeğğğğğ.

» Zombiler, bakın dikkat etmişsinizdir, filmlerde bunca yıldır sadece AVM’lerde toplanır ve örgütlenir gibi gösterildiler. Benim zombi kardeşim yıllarca kamuda çalışamadı. Yani çalışsa da ne çalışacak diye düşünmeyin. Zombi de olsa zombice yaşatmadılar benim zombi kardeşimi.

İyi bir zombi, bir gün herkesin zombi olacağını bilir

» Zombiler sıra, kural, nizam bilmez. Zombinin kurala da ihtiyacı yoktur. Yaptı mı olur. Mesela bir yerde beyin için bir insan kovalamaya görsünler. Kimse sırasını beklemez, herkes beyinden bir parça yemek için adeta birbirini yer.

» Zombicilikte kol kırılır yen içinde kalır. Vatanını ve zombiliği seven iyi bir zombi çevresinde olan biteni sorgulamaz. Çevrenizde ya da kafanızın içinde soru moru sormayın, bi şey düşünmeyin. Hop siz de zombisiniz. İşte bu kadar basit.

» Zombi bugünü yaşar, yarını düşünmez, geleceğini sorgulamaz. Zombi gelir, zombi gider. O yüzden geleceğinizi filan çok takmayın. Bugün üşüdünüz mü? En yakınınızdaki ormanı odun yapın, kendinizi ısıtın. Yarın havalar ısındığında gölgeniz olmazsa da dert etmeyin. Sen zombisin büyük düşün. Yarın üşüdüğünüzde daha büyük bir orman bulup onu kurutursunuz.

» İyi bir zombi hiçbir zaman ne yaptığını sorgulamaz. Huzur içinde yaşamak istiyorsanız sizden istenileni iyi bir zombi gibi sorgulamadan, düşünmeden yerine getirin. –Çok kolay değil mi?

» Zombi beyin yer, beyin sever. Nerede beyin varsa gidin yiyin. Beyin Şam’da bile olsa gidip yiyin. Beyin göçü yollarında pusu kurun, limon sıkın limonla yiyin.

» Zombilik doğası gereği sanat sepet işlerini sevmez. Zaten anlamaz ama emin olun ki anlasa da sevmezdi. Oysa zombiler tüm sanat eserlerine eşit uzaklıktadır. Hepsi onlar için hiçbir şey ifade etmez. Sanat insanlara mahsustur. Zombiler dünyasında sanat beyin içindir.

» Zombiler okumaz, zombiler yazmaz, zombiler için gazete, kitap, dergi ya da mukavva ya da kâğıt, ancak ucunda onu tutan bir insan varsa anlamlıdır. Beynini yer, efendi bir zombi gibi ağzını siler, masadan kalkar.

» Zombiler grup halinde dolaşır. Sürüden ayrılan zombiyi kurt kapar. Zombi kurtu da ısırır, kurt da sürüye katılır.

» Zombinin hayatı her gün fiili bir durumdur. Yaşamasına rağmen yaşadığını bilmez, renkleri görür, sesleri duyar ama anlamaz, çünkü işi olmaz.

» İyi bir zombi, bir gün herkesin zombi olacağını bilir. Zombi gibi yaşar, gerektiğinde de zombi gibi ölmemesini bilir.