Zonguldak’ta 24 lise öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, olayla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

Zonguldak’ta 24 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Fotoğraf: İHA

Zongul'da Borsa İstanbul Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre Çaydamar Mahallesi’ndeki Borsa İstanbul Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler bir süre sonra kusma ve mide bulantısı şikayeti yaşamaya başladı.

Öğrencilerin şikayetleri üzerine okulun pansiyonuna çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk müdahaleleri yapılan öğrenciler ambulanslarla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edildi.

Öte yandan Atatürk Devlet Hastanesi’nde 7, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 9, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki 8 öğrencinin tedavileri sürüyor.

Öğrencilerin kusma şikayetiyle hastanelere kaldırıldığını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, olayla ilgili inceleme başlatıldığını kaydetti.

Aldoğan açıklamasında, “Konuyla alakalı hemen yiyecek numunesi başlatılacak. Sanırım büyük ihtimal besinden kaynaklı gözüküyor. Kesin konuşmak istemiyorum" dedi.

(İHA)