Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı, mahsur kaldığı değerlendirilen iki işçi için de kurtarma çalışması başlatıldı

Zonguldak'ta maden ocağında patlama!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletildiği iddia edilen maden ocağında meydana gelen metan gazı patlamasında bir kişi yaralandı bir işçi de yaşamını yitirdi.

İlçeye bağlı Gelik beldesindeki ruhsatsız maden ocağının yaklaşık 40 metre içerisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle metan gazı patlaması meydana geldi.

Patlama üzerine olay yerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibinin yanı sıra jandarma ve AFAD ekipleri yönlendirildi.

zonguldak-ta-maden-ocaginda-patlama-666641-1.

Gelik beldesindeki ormanlık arazide bulunan kaçak maden ocağında, saat 11.00 sıralarında, metan gazı patlaması meydana geldi. Ocaktan dumanların yükseldiğini görenler, 112 Acil Servis'e haber verdi. İhbar üzerine olay yerine TTK tahlisiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamada ağır yaralanan işçi 51 yaşındaki işçi Bahri Yeniay, ocaktan çıkarıldı. Sağlık görevlileri, vücudunda yanıklar oluşan Yeniay'a ilk müdahalede bulundu. Bahri Yeniay, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

Ekipler, ocakta mahsur kaldığı değerlendirilen 2 işçi için kurtarma çalışması başlattı. Maden ocağından mahsur kalan işçilerden birinin cansız bedenine ulaşılırken diğer işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

AA

cukurda-defineci-avi-540867-1.