Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki günde toplam 33 öğrenci okulda yedikleri yemekten zehirlendi

Zonguldak'ta okulda çıkan yemeği yiyen 15 öğrenci zehirlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 15 öğrenci öğlen yedikleri yemeğin ardından rahatsızlandı. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrenciler tedaviye alındı.

Ereğli Ören İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğle yemeğinde köfte ve patates kızartması yiyen öğrenciler, mide bulantısı şikayetinde bulundu. 15 öğrenci Ereğli İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, öğlen verilen köfte ve patates kızartmasının tüm okullara verildiği, çocukların neden etkilendiğinin yapılacak inceleme sonucu ortaya çıkacağı belirtildi.

Yemeklerden numune alınırken, soruşturma başlatıldı.

2 GÜNDE 2. VAKA

Dün Ereğli ilçesinde İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda öğle arası kantinden yedikleri lahmacun ve pide sonrası öğrencilerde mide bulantısı ve kusma şikayeti başlamıştı. Rahatsızlık geçiren 18 öğrenci farklı zamanlarda Ereğli Devlet Hastanesi'ne gelmişti. Hastanedeki tedavilerinin ardından 18 öğrenci ve velisi daha sonra polis karakoluna giderek ifade vermişti. Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri okulun kantin işletmecisi A.B.'yi gözaltına almıştı. İfadesi alınan kantin işletmecisi savcılık talimatı ile serbest bırakılmıştı.