Zonguldak’ta yapımı 1964 yıllarına dayanan ve tarihi eser olarak tescil başvurusu yapılan Kız Meslek Lisesi’nin yıkılarak, yerine otopark yapılması talebi verilen tepkiler sonucu iptal edildi

Zonguldak’ta tarihi okul için verilen tepkiler sonuç verdi: Yıkılmıyor!

AYCAN KARADAĞ

Zonguldak’ta 400 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi’nin inşaatı devam ederken, projede hasta ve hasta yakınları için bir otopark alanının olmadığı ortaya çıktı. AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın, “Hastane inşaatı yanındaki Zonguldak Kız Meslek Lisesi oradan kaldırılıp, otopark yapılsın” önerisi de büyük tepki topladı.

Kamuoyunda tepki toplayan ve uzun süre tartışılan bu öneri, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın, meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptığı görüşmede netlik kazandı. Konuyu daha öncesinde genel kurul konuşmaları ve yazılı soru önergeleri ile TBMM gündemine getiren Yavuzyılmaz, komisyon tutanaklarına geçen “Bu tarihi okula yazık etmeyin, yıkılmamasını sizden rica ediyorum” diyerek ifade ettiği talebine, Bakan Selçuk’tan “Okulun yıkılmayacağı” yanıtı verildi.