Zoom, güvenlik açığı iddialarıyla mücadele etmesine rağmen son 3 haftada kullanıcı sayısını 300 milyona yükseltti

Zoom’un üye sayısı 300 milyona ulaştı

Salgın sürecinde, tüm dünyada evden çalışma sistemine geçilmesi, video konferans uygulamalarına olan talebi artırdı. Bu dönemde yıldızı parlayan ise Zoom uygulaması oldu.

Reuters’ta yer alan habere göre şirket, güvenlik açığı iddialarıyla mücadele etmesine rağmen son 3 haftada kullanıcı sayısını 300 milyona yükseltti. İcra kurulu başkanı Eric Yuan, bu rakamları açıklarken, uygulamaya yeni bir güvenlik güncellemesinin geleceğini de duyurdu.

HİSSELERİ YENİDEN ARTIYOR

Zoom'un New York borsasındaki hisseleri de yeniden artışa geçerek 150.25'i doları gördü. Böylece, güvenlik açığı iddialarından önceki zirve olan 160 dolara yaklaşmış oldu.

TÜRKİYE’DE DE GÜNDEM OLDU

Uygulamanın kişisel bilgilerin çalınmasına neden olduğu iddiaları son dönemde iyice artmıştı. Türkiye'de de uzaktan eğitime geçilmesinin ardından bu uygulama, öğretmen ve öğrencilere tavsiye edildi. Ancak kişisel bilgilerini Zoom'a giren bazı kullanıcıların hesaplarından 58.5 dolar kesildiği ortaya çıkmış, bunun ABD perakende devi Walmart'tan yapılan alışveriş karşılığı olduğu belirlenmişti.