Beşiktaş oldukça zorlandığı karşılaşmada Y. Malatyaspor’u Pepe ve Ryan Babel’in attığı gollerle 2-1 mağlup etti

Zor da olsa kanatlandı

Beşiktaş ligin 5. haftasında Dolmabahçe’de Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Her iki takımın da ilk dört haftada 7 puan toplamamış, bu performans ev sahibi için akıllara soru işareti bırakırken, misafir ekip yakasında mutluluk yaratmıştı. Yeni transferleri yavaş yavaş takıma kazandırmasıyla ünlü Şenol Güneş’in 10 numara hasreti Ljajic’i ikinci resmi maçında ilk 11’de sahaya sürmesine sebep olacak kadar büyümüştü. Güneş’in ikinci sürprizi de Babel’i kulübeye çekmesiydi.

Maçın ilk yarısı genel olarak düşük tempoda oynandı. Geçtiğimiz sezon hayatlarımızdan 90’ar dakika çalmasıyla ünlü Yeni Malatyaspor’da Erol Bulut gene ilk önce gol yememeyi amaçlasa da geçen

Beşiktaş’ın hücum hattı ilk yarı boyunca sert Malatya savunması karşısında etkisiz kaldı. Dolayısıyla da futbolseverler mücadele dozu yüksek ancak pozisyon açısından kısır bir ilk yarı izledi.

Şenol Güneş ikinci yarıya Lens’in yerine Babel’i oyuna alarak başlıyor ve bu değişiklik ikinci yarının başlamasıyla beraber etkisini de gösteriyordu. Rakip yarı alanda daha hareketli ve etkili olan Beşiktaş cılız da olsa pozisyonlar bulmaya başlamış, bu durum tribünleri de hareketlendirmişti. Gol de fazla gecikmedi. 52’de sağ kanattan Quresma’nın kullandığı köşe vuruşunda kariyerinin en golcü sezonunu yaşayan Pepe, topu ağlara gönderiyordu.

73’de Şenol Güneş Quresma’nın yerine Tolgay’ı oyuna alıyor bu değişiklikten 2 dakika sonra Medel ikinci sarı kartı görüp oyundan ihraç ediliyordu. Beşiktaşlıların yüreğine su serpen gol 81’de geliyor, siyah beyazlı formayla son maçına çıkan Negredo, Babel’e kariyerinin en rahat gollerinden birini attırarak taraftarlara gol atarak olmasa da asist yaparak veda ediyordu.

Maçın 89. dakikasında Beşiktaş savunması Malatya atağını uzaklaştırmayı bir türlü başaramayınca karambolde Marques’e çarpan top Beşiktaş ağlarına gidiyordu.

Kalan dakikalar Beşiktaşlıların yüreğini ağzına getirse de, ev sahibi takım maçı kazanarak puanını 10’a yükseltmeyi başarıyordu. Negredo’nun gidişiyle endişeye kapılanları yeni transfer Ljajic olumlu sinyaller vererek bir nebze olsun rahatlatıyordu.