Doktor Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda Karabükspor, Beşiktaş’ı ağırlıyor. Başlama vuruşu öncesi 17. sırada yer alan ev sahibi puan kovalıyor. Deplasman ekibi ise haftayı lider bitirmek için mutlak kazanmak zorunda.

Sezonun fiyakalısı Kartal yine bir Avrupa mesaisi sonrasında pazartesi sahne alıyor. Rüya gibi başlayıp can sıkıcı bir şekilde beraberlikle noktalanan Tripoli seferinden tur biletiyle dönen siyah-beyazlılarda Olcay kulübede başlıyor. Asteras karşısında takımına penaltı kazandıran futbolcunun yerine Kerim Frei oyuna dahil olmuş; berbat zeminde genç oyuncu kaybolurken, Beşiktaş iki farklı üstünlüğünü koruyamamıştı. Karabük’te forma Kerim’e verilmişti. Slaven Bilic ayrıca son maçlarda vasat bir görüntü çizen Motta’yı yanına çekmiş, İsmail’i sahaya sürmüştü. Hırvat teknik adam ayrıca Oğuzhan’ı da yanında oturtuyordu.

İlk yarıda taraflar oldukça kontrollüydü. Duran toplar dışında pek bir pozisyon görememiştik. Kısır devrenin en güzel görüntüsü skorborddaki mavi ateşti. Beşiktaş ikinci yarıda katı defans yapan rakibini çözebilecek miydi...

53’te Kartal aradığı golü buluyordu. Çilingir Sosa’nın soluyla nefis kaçırdığı Demba Ba Waterman’ı avlamıştı. Henüz iki dakika geçmişti ki fark ikiye çıkıyordu. İlk golün kahramanlarından Sosa bu sefer sağıyla kesmiş, Senegalli yıldız bu sefer kafayla ağları bulmuştu.

Ev sahibi önce Hakan, sonra Mabiala ile tehlikeli geliyordu. 62’de Ba’nın hat-trick yapmasına Emre mani oluyordu. Hemen akabinde Traore ağları bulsa da kalkan ofsayt bayrağı tartışılacağa benziyordu. 70’te Kerim Ba’ya al da at dese de Mabiala tam zamanında yetişiyordu.

83’te Kumbela’nın çevirdiği top bir türlü uzaklaştırılamayınca Musa farkı bire indirmişti. Kaleciden savunma göbeğine pozisyonun içindeki tüm siyah-beyazlılar gole davetiye çıkarmıştı. 89’da Erdem’in frikiğine, uzatmalarda da Hakan’a hayır diyen Cenk kalesinde devleşmişti. Maçın son anlarında Traore’nin şutu direkten dışarı gidince liderlik gelmiş, 90+5’te sinirlerine hakim olamayan Mustafa Pektemek kırmızı kart görerek sahayı terk etmişti.

Beşiktaş ligin en heyecan verici futbolunu oynuyor. Fakat Bilic takımın kırılganlığını çözemezse, daha çok canlar sıkılabilir. Bitti denilen maçlarda rakibi diriltmek, bir şampiyonluk adayı için hiç iç açıcı olmasa gerek.