Çok sayıda emek ve meslek örgütü ile sol parti, YSK’nın halkın iradesini hiçe sayan kararının ardından peş peşe açıklamalarda bulundu: ÖDP: Zorbalığa teslim olmayacağız Bu kararla AKP-MHP ittifakının ülkeye ve halka karşı her tür kötülüğü yapabilecek bir gözü dönmüşlük içinde oldukları ortaya koydu. Erdoğan ve Bahçeli siyasi ikballeri için, eteklerine topladıkları rant şebekesinin çıkarları için […]

Zorbalığa teslim olmayacağız

Çok sayıda emek ve meslek örgütü ile sol parti, YSK’nın halkın iradesini hiçe sayan kararının ardından peş peşe açıklamalarda bulundu:

ÖDP: Zorbalığa teslim olmayacağız

Bu kararla AKP-MHP ittifakının ülkeye ve halka karşı her tür kötülüğü yapabilecek bir gözü dönmüşlük içinde oldukları ortaya koydu. Erdoğan ve Bahçeli siyasi ikballeri için, eteklerine topladıkları rant şebekesinin çıkarları için ülkeyi bir bataklığın içine atmaktan tereddüt etmemiştir.

Bu kararla sandık devrilmiş, artık demokrasinin kırıntısının da kalmadığı anlaşılmıştır. Bu karar ülke tarihine asla silinmeyecek kara bir leke olarak geçecektir. Tüm demokratik muhalefet güçlerinin bugünkü sorumluluğu bu zorbalığa teslim olmamak, halk iradesine sahip çıkmak ve bu sürecin gayri meşru olduğunu ilan etmektir.

TKP: İstanbul adayımız tekrar aday olmayacak

Bu karar YSK’nın kararı değildir, Erdoğan’ın kararıdır. Erdoğan’ın karar vermesinin ya da kararını kesinleştirmesinin bu kadar uzaması, derinleşen siyasi krizle ve ülkeyi keyfi bir biçimde yöneten Erdoğan’ın zayıf taraflarıyla ilgilidir. Partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu, 23 Haziran’da yapılacağı duyurulan oylamada hiçbir biçimde aday olmayacaktır.

EMEP: Bu ablukaya geçit vermeyeceğiz

Emek Partisi(EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Tek adam iktidarının YSK üzerine kurduğu abluka başarılı oldu ve İstanbul seçimini yenileme kararı çıktı. Bu karar YSK eliyle bizzat tek adamındır. İktidar gücünü sınırsızca kullanmasına, Osmanlı oyunlarına rağmen AKP kaybettiği İstanbul’da halkın iradesini YSK ile resmen gasp etti” ifadelerine yer verdi.

HALKEVLERİ: Halkın kararını tanıyın!

Muhalefet açısından eşitsiz ve adil olmayan bir seçimi, her türlü hukuksuzluğu, baskıyı, devlet olanağını devreye sokmasına rağmen kazanamayan iktidarın, seçimi yeniletme çabası, YSK’yı baskı altına alarak karar vermeye zorlaması asla kabul edilemez. YSK’yı hukuka uygun davranmaya çağırıyoruz! İstanbul’da halk kararını vermiştir, kararını tanımaktan başka çareniz yoktur.

TMMOB: Hukuksuzluğu ve gaspı kınıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesi halk iradesinin gasp edilmesidir. YSK’nın bu hukuk dışı kararını kınıyoruz!

KESK: Tek adam rejimini yeneceğiz

YSK eliyle halk iradesine bir kez daha darbe yapılmıştır. Belediyelere atanan kayyumlar, mazbataların türlü hukuksuzluklarla halkın seçtiklerine verilmemesi ile sürdürülmüş, şimdi de rantı kaybetmemek uğruna halkının iradesi gasp edilmiştir. Rejimin adı bizzat AKP-MHP ittifakınca da ortaya konulmuştur. YSK marifetiyle tek adam rejiminin karanlığı koyulaşmıştır. Bu karanlığa teslim olmayacağız.

DİSK: Emekçiler İradesine sahip çıkacak

Halkın iradesine saygısı olmayanlar, hukuku ayaklar altına alanlar halka hesap verecek! Emir komutayla yapılan sandık darbesine karşı direnmek haktır! İşçiler ve emekçiler olarak irademize de emeğimize de sahip çıkacağız!