Zorlu Holding'in Pasaport'a yapmak istediği 146 metrelik gökdelen projesi, Konak Belediye Meclis'i tarafından Mimari Estetik Komisyonu'na devir edildi

Zorlu Konak gökdelen projesinin iptali için adım atıldı

AYCAN KARADAĞ

İzmir'de büyük tartışma yaratan ve tepki gören Zorlu Holding'in Konak Pasaport'a yapmak istediği 146 metrelik gökdelen projesi, bugün toplanan Konak Belediye Meclisi tarafından yeniden görüşüldü.

CHP, AKP, MHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, gökdelen planının iptalinde ilk adım olan bu gündem maddesini oylayarak kabul etti. Kabul edilen maddeye göre, gökdelenin yapımına izin veren maddenin geçtiğimiz yıl 22 Mayıs tarihinde kurulan Mimari Estetik Komisyonu'nda yeniden değerlendirilmesine karar verildi. Komisyonda tekrar değerlendirilecek olan karar sonucunda gökdelen projesinin iptal edilebileceği belirtildi.

zorlu-konak-gokdelen-projesinin-iptali-icin-adim-atildi-669914-1.

"KENTE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Meclis'te gökdelenle ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir'in kalbi Konak'a böyle bir hançerin saplanmasıyla ilgili çekincelerini daha öncede belirttiğini söyledi. Kendileriyle aynı düşüncede olan İzmirlilerden de destek mesajlarını aldıklarını söyleyen Batur, " Mimari Estetik Komisyonu'muz bu tip konularla ilgili kurulmuştur. Bu binanın estetik açıdan, kent silüeti açısından kente bir değer katmayacağı açısından İzmir kamuoyunda bir fikir birliği var. Neticede burada bir Mimari Estetik Kurulu var ve hem de bu konuda ilgili kurum ve kurullardan görüş alacağız hem de temsilcileri de bu kurula çağırmak niyetindeyiz. Kurul ne talep ederse ve bu Mimari Estetik Kurulu'ndan ne çıkarsa bunu uygulayacağız. Her isteyen, her istediği noktaya, her istediğini yapmamalı bu kentte işte İstanbul'un halini görüyoruz. Eğer biz kente sahip çıkmazsak, kentin değerlerine sahip çıkmazsak, bu konuda vatandaşımız bizi görevlendirdi ve kente sahip çıkalım diye vatandaşlar göreve getirdi. Bu silüetler önemli. Biz Konak Belediyesi olarak bu konularda yetki sahibi olan ve kenti koruma noktasında çaba sarf eden odalarımızla aynı düşünceyle kente sahip çıkmaya çalışacağız. Biz kente sahip çıkmaya ve kentin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kenti koruyalım diye görev verdi bize bu halk. Kentin estetiğine zarar verecek bu tür yapıların yapılamayacağını seçim öncesinde de söylemiştik. Yatırımcı ilgili belediyenin yönetmeliklerine, kurallarına ve kentin kurallarına uymak mecburiyetindedir.

cukurda-defineci-avi-540867-1.