ZuBa, Almanya'daki yerel seçimlere katılmaya hak kazandı

Münih'te farklı kültürden insanların ortak çalışmaları sonucu ortaya çıkan ZuBa (Zusammen Bayern), 15 Mart 2020’de Almanya'da yapılacak yerel seçimlere katılmaya hak kazandı.

Seçimlere katılabilmesi için yasal olarak Münih’te yaşayan Alman yurttaşı ya da Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yurttaşlarının 1000 imzasını alan ZuBa, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği (Kommunalwahlen) seçimlerine katılacak.

Yerel seçimlere 15 maddelik seçim bildirgesi ile katılacak ZuBa'dan yapılan açıklamada, "ZuBa'nın diğer parti ve gruplardan farkı, Münih’te yaşayan tüm çok kültürlü insan ve emekçilerinin ilk elden sesi olma iddiasıdır. 80 kişilik meclis üyeliği seçiminde kazanılacak her bir meclis üyeliği demek, halkın günlük sıkıntılarını anlatacakları büroları, birinci elden sorunlarını anlatma ve çözümünü takipçileri olmak demektir. Artık söz hakkı Münih halklarınınındır. Verecekleri dayanışma ile seslerinin daha gür duyulmasını, çözüme kavuşmasını, yaşamına sahip çıkmasına kendileri karar vereceklerdir.

Artık tüm sorunları birlikte çözeceğiz, dayanışma içinde olacağız, sürüp giden vurdumduymazlığa ve ikinci sınıf vatandaşlık bakışına son vereceğiz. Bu, ZuBa’nın Münih halklarına sözüdür, aynı zamanda Münihlilerin yaşamına sahip çıkma sorumluluğudur. Artık son söz Münih halklarınındır."