Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, Stuttgart, Basel ve Köln'de okurlarıyla da buluşacak. Geçtiğimiz günlerde Almanca çevirisi Klett-Cotta Yayınevi tarafından basılan 'Balıkçı ve Oğlu' romanının tanıtılacağı etkinliklerde söyleşiler de düzenlenecek.

Zülfü Livaneli Avrupa‘da okurlarıyla buluşuyor

Zülfü Livaneli, 19 Nisan’da Stuttgart’ta Alman Türk Formu ve Literaturhaus Stuttgart’ın ortak etkinliğinde, 20 Nisan’da Basel’de Literaturhaus Basel’in ev sahipliğinde, 23 Nisan’da ise Köln’de Kültür Forum Türkiye-Almanya, KulturBunker Köln-Mülheim, Multikultureles Forum'un davetlisi olarak okuma ve söyleşi etkinliğine katılacak.

Köln’de çift dilli olarak gerçekleşecek etkinlikte moderasyonu Osman Okkan, çeviriyi Çiler Fırtına üstleniyor. Evren Zahirovic ise kitaptan bölümleri sunacak. 

Livaneli'nin Türkiye'de 2019 yılında yayımlanan romanı, geçtiğimiz günlerde Klett-Cotta Yayınevi tarafından okurun ilgisine sunulmuştu. Kitabın çevirisi Johannes Neuner tarafından yapıldı.

Etkinliklerin gerçekleşeceği adresler şöyle:

Stuttgart: Hospitalhof Stuttgart, Büchsenstraße 33, 70174 Stuttgart
Basel: Literaturhaus Basel, Barfüssergasse 3, 4051 Basel
Köln: Kulturbunker Köln-Mülheim, Berliner Str. 20, 51063 Köln

GÖÇMENLERİN TRAJEDİSİ VE RANT HIRSI 

Kitabın konusu kısaca şöyle:

Mustafa, balık tutarken Ege Denizi'ndeki çok sayıdaki mülteci teknesinden birinden gelen küçük bir bebek bulunca kendisi ve eşi Mesude için her şey değişir. Mustafa çocuğu yetkililere teslim etmek yerine saklar. Ama ya çocuğun annesi hâlâ hayattaysa? Balıkçı ve Oğlu, Varoluşsal sorunları, aile ve ebeveynlik kavramlarıyla birlikte tartıştıran bir eser.

Aynı zamanda Ege’nin tarihinden bugüne bir köprü kurarak güncel meseleleri tartışmaya açan roman, rant hırsıyla dağlara, kıyılara saldıran, denizlere balık çiftlikleri, gözüne kestirdiği yere inşaat yapan şirketlerin yarattığı ekolojik yıkıma dair birçok tespitte bulunuyor. Göçmenlerin bir bilinmeze doğru göze aldıkları yolculuğu, hayatta kalma çabalarını odağına alıyor.