Zülfü Livaneli’nin 4 eseri yeniden albüm oluyor

Zülfü Livaneli’nin Karlı Kayın Ormanı, Yiğidim Aslanım, Kardeşin Duymaz ve Mutluluk (Bliss) adlı kült şarkılarından oluşan Bliss albümü, 24 Mart’ta dinleyicileriyle buluşuyor.

Quartet eşliğinde çellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstan tarafından icra edilen eserleri Cem Oslu düzenledi.

Jamal Aliyev kimdir?

Yeni jenerasyonun hızla yükselen ve en çok aranan isimlerin arasında yer alan Jamal Aliyev 2017’de BBC Proms’ta Londra Royal Albert Hall’da BBC Konser Orkestrası ile BBC radyo ve TV’de ünlü film müziği bestecisi John Williams’ın 85. Doğum Günü için canlı solo performans sergiledi.

“Sanat Kulübü- Sir Karl Jenkins Müzik Ödülü” nü kazanan Jamal, piyanist Anna Fedorova ile büyük beğeni kazanan ilk CD’si “Russian Masters” albümü Champs Hill Records tarafından yayımlandı. 2019’da Galler’de prömiyeri yapılan, İngiltere’nin en başarılı bestecilerinden Sir Karl Jenkins, Jamal Aliyev için özel olarak çello ve orkestra için bir “Appassionata” çalışması besteledi.

Jamal Aliyev 2021 yılında İngiltere Classic FM tarafından açıklanan “30 yaş altı dünyanın önde gelen 30 müzisyeni” arasına seçildi. F. Schubert – “Ave Maria” isimli Classic FM’de yayınlanan Jamal Aliyev’in single’ı 4 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşmıştır.

zulfu-livaneli-nin-4-eseri-yeniden-album-oluyor-1141914-1.

Ece Dağıstan

Sanatçı İzmir Devlet konservatuvarı ve de Viyana Müzik akademisi konser piyanistliği bölümünde eğitim almıştır. 2017 yılında Fazıl Say'ın bestelediği Güz Şarkıları isimli albümü yayınlanmıştır.

2013 yılından bu yana Teoman'ın Yavaş Yavaş adlı akustik grubunun piyanisti olup Türkiye'nin bir çok şehrinde ve de Amrerika'da turneler gerçekleştirmiştir.

2022 Ağustos ayında Çellist Jamal Aliyev ile duo projesine başlayan Dağıstan'ın Untill ve I met you isimli singleları büyük ilgi ile karşılanmıştır. İkili yeni albümleri ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.