Zülfü Livaneli semineri 23 Aralık'ta başlıyor

Livaneli Vakfı ve Maltepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü "Livaneli Sanatı ve Dünya Görüşü" başlıklı bir seminer düzenliyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen seminer, 23 Aralık Cuma günü saat 20.00’da Maltepe'deki Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde başlayacak.

Hande Çiğdemoğlu, Barış Yıldırım, Kadir Yüksel ve Zafer Köse'nin konuşma yapacağı seminerde, Zülfü Livaneli de konuk olarak geceye katılacak.

Livaneli Vakfı adına açıklama yapan Zafer Köse, bunun üç seminerlik bir dizinin ilk oturumu olduğunu belirtti. Köse, şunları söyledi:

"Şubat sonlarında Yaşar Kemal ve mayıs sonlarında Nazım Hikmet konulu birer seminer daha düzenleyeceğiz. Bu seminerlerdeki bildirilerin de kaynak olarak kullanılacağı bir kitap çalışması planlıyoruz. Kitabın ilk üç bölümünde, bu sanatçılarımızın çalışmalarını ve dünya görüşlerini inceleyeceğiz, dördüncü bölümde ise birbiriyle etkileşimini konu edeceğiz.

Çünkü Nazım, Yaşar Kemal, Livaneli; Anadolu kadim değerlerini, devrimci dönüşüm mücadelesini ve insan gerçekliğini, her dönemin çağdaş olanaklarıyla yeniden yaratan bir sanat hattını temsil ediyor. Bir ulu ırmağın akışı gibi birbirlerini devam ettiriyorlar. Elbette öncesi ve sonrası olan bir ırmak bu. Kitabımızın meselesi, bu hattın sürekliliği olacak."

zulfu-livaneli-semineri-23-aralik-ta-basliyor-1102248-1.