Úrsula’nın sesiyle: Bir kişi daha eksilmeyeceğiz

BirGün/KADIN

Bu hafta feministin çantasını Güney Amerika ülkesi Arjantin'den açıyoruz. 18 yaşındaki kız kardeşimiz Úrsula’nın, mesleği polis olan bir erkek tarafından öldürülmesinin öfkesini ve hüznünü de heybemizde tutuyoruz.

18 yaşındaki Úrsula Bahillo, 8 Şubat'ta bir erkek tarafından katledildi. Cinayet sonrası genç kadının, erkeği daha önce polis merkezine şikâyet ettiği ancak sonuç alamadığı ortaya çıktı.

Bir kız kardeşimiz daha çığlıkları duyulmadığı için katledildi. Ancak pencerelerimizi kapatıp odamızın bir köşesinde ağlamayı da dünyanın neresinde olursak olalım kendimize yediremiyoruz. Öfkemizi ve hüznümüzü binlerce kadınla ortaklaştırarak, yeniden karşınıza dikiliyoruz. Bir kişi dahi eksilmemek adına verdiğimiz mücadeleyi de Arjantin’de sokaklara taşıdık.

Eylemlerinizi buradan izlerken, yaşadıklarınızı ve taleplerinizi dile getirirken bize hiç yabancı olmayan sesinizi duyduk. Yabancı olmayan öfkenize tanık olduk.

Ayşe Paşalı’nın gözleri geldi aklımıza, Ayşe Tuba Arslan’ın naif gülüşü, bir parça daha nefes almak için bize seslenen Emine Bulut'un sözleri…

Bir kişi daha eksilmemek için…