13 adanın hikâyesi bu kitapta: Ada Rüzgârı-2

Türkiye’deki 13 adadan 13 yazarın kendi adalarını anlattığı Ada Rüzgârı kitabının ikincisi Bozcaada Mendirek Yayınları’ndan çıktı. 2019’da basılan ve art arda iki baskı yapan ilk kitabın ardından 13 farklı yazar ikinci kitapta buluştu.

Mustafa Dermanlı ve H. Can Yücel’in birlikte hazırladığı kitapta Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada, Marmara adası, Avşa adası, Koyunadası, Paşalimanı adası, Ekinlik adası, Bozcaada, Gökçeada, Cunda adası ve Uzunada’ya dair yazılar yer alıyor.

Adada doğan veya adaya sonradan yerleşip adalı olanların kaleme aldığı yazılar bir tanıtım yazısından ziyade adalılık hikâyelerini kültür, sanat, ekoloji ekseninde ele alıyor.

Mustafa Dermanlı, kitabın önsözünde “Adaların kendine has yapılarına, mimarisine, ekolojiye, tarıma, mutfağa ve dahasına bu hikâyelerde rastlamanız çok mümkün. Belki daha önce ziyaret etmediğiniz bir adayı, tesadüfen kitabımızdaki bir yazıyla merak edip karşılaşmak için can atacaksınız. Kim bilir…” diyerek kitaba dair ipuçları veriyor.

H. Can Yücel de sunuş yazısında; “Binbir çaba ve emekle ilmek ilmek ördüğümüz bu kültür köprüsünün ikincisinin okuyucuyla buluşacağı ânın sevinci, inanıyorum ki tüm sıkıntıların, sabrın ve karşılaşılan güçlüklerin mükâfatı olarak bizlere geri dönecek…” diyor.

Kendi adalarını kaleme alan Osman Tamanoğlu, Gönül İlhan, Nihan Aydar, Alişan Şahin, Leyla Tilav, Uluç Hanhan, Gönül Karabolu, Kaya Budak, Günay Yurdakul, Çiğdem Kayaoğlu, Derya Tolgay, Mert Gulle ve Nilay Çınar’ın yazıları, Öykü Akın LeVillain’in kapak tasarımı, Yaprak Aydın’ın düzeltileri Ada Rüzgârı-2 kitabında birleşti. Kitap tüm internet kitapçılarında okuyucusunun ilgisini bekliyor.