Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı’da ‘Yeniden Doğuş’ sloganıyla düzenlenen 12’nci Alaçatı Ot Festivali sona erdi. 1,3 milyon ziyaretçinin katılımıyla Türkiye rekoru kıran festival Avrupa sıralamasında ilk 5’e girdi.

Alaçatı Ot Festivali’ne rekor ziyaretçi
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

İzmir’de Çeşme Belediyesi tarafından 12'ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde depremde zarar gören 11 ilin kooperatif ve depremzedeleri ile kol kola verilerek kurulan Dayanışma Çadırı açılışıyla başladı.

‘Yeniden Doğuş’ temalı festivalde, sanatçı ve masal anlatıcısı Arbil Çelen Yuca’nın Yeniden Doğuş ve Gülcan Felekoğlu Akın ve Caner Akın Simurg sergisi de yer aldı. 

Belediye Başkanı M. Ekrem Oran yaptığı konuşmada “Biz bu festivali yaparken temamız ‘Yeniden Doğuş’ dedik. Bu yıl depremden zarar gören, yaşanan acılarla hepimizi derinden etkileyen 11 ilimizin lezzetlerini sergilemek üzere, deprem bölgesindeki üretici kooperatiflerimizin ve depremzedelerimizin satışlarını yaptığı bir dayanışma çadırı kurduk.

Bizim ülke olarak dayanışmayla altından kalkamayacağımız hiçbir şey yok” dedi.  Bu sene 1,3 milyon ziyaretçiyle Türkiye rekoru kıran festival Avrupa'da da ilk 5’e girdi.