Ataması yapılmadığından 2 yıldır moto kuryelik yapan 27 yaşındaki müzik öğretmeni Cansu Keskin, SOL Parti İzmir Milletvekili Adayı oldu. Keskin, insanların daha adil çalışma şartlarında yaşam sürmelerini istiyor.

Ataması yapılmadı, SOL Parti’den aday
Fotoğraf: BirGün

Mahir KANAAT 

Ataması yapılmadığı için 2 yıldan fazla bir süredir moto kuryelik yapan müzik öğretmeni 27 yaşındaki Cansu Keskin, SOL Parti’nin İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. Gerçekleşecek olan seçimlere saatler kala milletvekili adayı Keskin ile konuştuk.

2019 yılında Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümünden mezun olduğunu belirten Keskin, “Mezun olduğum yıl formasyon eğitimimi de tamamladım ve müzik öğretmeni olmak için KPSS girdim. Hatta KPSS’ye 2019 yılından itibaren her dönem girdim. Ancak aradan geçen 4 yıla rağmen atamam yapılmadı” dedi.

Memleketi olan Artvin’den daha geniş iş imkânları olduğu için İzmir’e taşındığını dile getiren Keskin, “İzmir’e taşındıktan sonra geçici olarak bir müzik kursunda çalıştım. İzmir'de bulunduğum süre içerisinde iş bulma konusunda sorunlar yaşadığım bir dönem kısa süreliğine sokak müzisyenliği yaptım. Daha sonra özel şirketlerde kasiyerlik ve moto kuryelik deneyimlerim oldu. Aynı zamanda bazı günler iş çıkışlarında kafe ve barlarda canlı müzik yaparak geçimimi sağlıyordum ancak şu an yalnızca moto kuryelik yapıyorum. Moto kuryeliğe başlamamın üzerinden 2 yıldan fazla bir zaman geçti” diye konuştu.

Keskin SOL Parti’den milletvekili adayı olmasını ise şu sözlerle anlattı: “SOL Parti'den adayım çünkü herkes için daha özgür, daha eşit bir gelecek istiyorum. Kadınların ve LGBTİ+'ların özgürce yaşayabileceği yarınlar istiyorum. Erkek egemenliğine ve ataerkil düzene karşı sesimi duyurmak istiyorum. Hayvan haklarının önemsendiği bir ülke haline gelmemiz için çalışacağım. İnsanların daha adil çalışma şartlarında, emeklerinin karşılığını alarak, geçim sıkıntısı olmadan, huzurlu bir yaşam sürmelerini istiyorum.”

DEVRİMCİLERE VERİLEN HİÇ BİR OY BOŞA DEĞİLDİR

SOL Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Nazif Sümer, “Öncelikle yaşadığım Narlıdere'de 4 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm sorunu var. Çevre ve şehircilik Bakanlığı buraları riskli alan ilan etti. Narlıdere İzmir'de daire fiyatlarının ve kiraların en yüksek olduğu ilçe. İktidar ve yandaşları, farklı rant çevreleri bu mahallelerde rantsal proje odaklı dönüşüm istiyor. Yıllardır evlerinde oturan hak sahibi gecekondu halkıyla birlikte örgütlü olmak adına kooperatifler kuruldu. Bu kooperatifleri birlikte kurduk. Halkımızın söz ve karar süreçlerine katılabildiği, yerinde halkla birlikte kentsel dönüşüm için SOL Partiden adayım. Bu gerici, talibancı rejimi göndermek için sokakta da sandıkta da sol var diyerek başlattığımız yürüyüş, 14 Mayıs'tan sonra da adım adım mahalle mahalle devam edecek. Bu ülkeyi emperyalistlere ve onun işbirlikçi iktidarına bırakmayacağız. 6 Mayıs'ta Narlıdere'de yaptığımız Bağımsızlık yürüyüşünde bu kararlılığımızı bir kez daha gösterdik. Deniz'lerin Mahirler'in ayak izlerinden ilerleyerek Bağımsız Türkiye'yi kuracağız. 6 Şubat'ta yaşadığımız depremde nasıl birbirimizin çaresi olduğumuzu gördük. Dayanışma kooperatifimiz İzmir’de dayanışmanın adresi oldu. Birileri Kızılay deposundaki halk için yapılan çadırları halka satarken, biz memleketin dört bir yanında olduğu gibi Dayanışma Gönüllüleri olarak depremin ilk gününden beri halkımızın yanında olduk olmaya da devam ediyoruz. Bu anlamda devrimcilere verilen hiç bir oy boşa değildir. Biz SOL Parti olarak Ordu'da fındık, Uşak'ta üzüm üreticisi olduk. Meydanlardan seslendik. Hakkımız olanı alacağız dedik. Yaptığımız çağrı eşit, özgür, laik bir ülkeyi birlikte kurma mücadelesidir. Sokağadır, devrimciliğedir” dedi.

***

SOL PARTİ’DEN BUCA’DA HALK BULUŞMASI

SOL Parti İzmir İl Örgütünün son seçim çalışması yarın “Karanlıklar iktidarını gönderelim” sloganıyla Buca’da halk buluşması olarak gerçekleşecek. Saat 14.30’da Buca Forbes Caddesi Madenci Anıtı önünde yapılacak buluşmaya SOL Parti’nin İzmir Milletvekili Adayları da katılacak.