Bekleyemedim, gittim aldım kitabı. Aynı gün imzalısı da geldi. Sevgili dostlarım Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun son kitabı “SS”den söz ediyorum. Elimde birden iki kitap olunca birini anneme armağan ettim. Ben bu satırları yazarken bir süredir bende kalan ve İstanbul’dan taşınma çalışmalarıma yardımcı olan annem de “bak bak bak, yazmış işte çocuklar” gibi girizgahlar eşliğinde kitabını okuyor.

Kitabı okurken hem bu köşede hem de sosyal medyada defalarca kez adını andığım bir isim dikkatimi çekti. Eskilerin afişçisi, şimdinin ise AKP zengini yapımıcı, organizatörü Polat Yağcı. 

Dediğim gibi, Yağcı ile ilgili çok şey yazıp söylemiştim. Bizim müzisyenler camiasından neredeyse hiç destek görmemiş yazılardı bunlar. Bu bizim camia kapalı kapılar ardındayken sürekli küfür eder Polat Yağcı’ya. Sonra koşa koşa organizasyonlarında yer alır, plaklarını ona yaptırırlar. Hem söverler gizliden, hem de gemilerini yürütürler yani.

Pandemi döneminde müzisyenler açlıktan ölürken bir “kurtarma operasyonu” bile düzenlenmişti Yağcı için. Polat Bey salgından hemen önce Kuruçeşme Arena’yı bir aylığına kiralamış, ancak salgın yüzünden evlerimize kapandığımızda mekan elinde patlamıştı. AKP’li organizatörün yardımına Cumhurbaşkanlığı yetişmiş, Yağcı’ya “online konserler” serisi düzenletmişti. Polat Yağcı pandemiden önce üç kuruşa tuttuğu mekanı bu sefer bu konserler için büyük paraya Cumhurbaşkanlığı’na satmıştı. Bu seyircisiz konserler internetten yayınlanmıştı. En çok izlenen Ajda Pekkan konseri olmuştu. Bu konseri 250-300 kişi bilgisayarları başında takip etmişlerdi.

Barış’ların “SS” kitabının “SS Plakalı Popçu Soylu” adını taşıyan 20. bölümüne de Polat Yağcı ismi damgasını vuruyor. Şöyle ki:

 “(Sedat) Peker’in anlattığına göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ablasının oğlu Hasan Berk Işık şarkıcı olmak istiyordu. Soylu’nun eniştesi, yani ablasının eşi, oğlu için Peker’e gelmiş, ondan yardımcı olmasını istemişti. Peker, prodüktör Polat Yağcı’yı arayıp yardımcı olduğunu söylüyordu: ‘Polat Yağcı’ya  telefon açtım, enişteni, ablanın kocasını tanıştırdım. Bu çocuğun şeylerini tüm kanallarda yayınlattırın, dedi; yayınlattırdım. O zaman iyiydim. Her şeyi yaparken iyiydim. Ne oldu kardeşim, ne oldu ya?’”

Barış’ların kitabından öğreniyoruz Süleyman Soylu’nun ablasının oğlu Hasan Berk Işık’ın “sanat” yaşamını:

“1998 doğumlu Işık, ilk klibini “Berk X Berr” ismini kullanarak 10 Haziran 2020’de “Aşığın Teki” adlı şarkıyla yayınlamıştı. İkinci şarkı ve klip “Senin Ağzın Ne Söylüyor” ise 9 Ekim 2020 tarihinde yayına girmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da albümünü yapan Yağcı, Soylu’nun popçu yeğenine yardımcı oldu.

İşte o yeğenin fotoğrafları Peker’in açıklamalarının ardından ortalığa saçıldı.

Örneğin, Süleyman Soylu’nun adının baş harflerini taşıyan “SS” plakalı lüks araçla gezen fotoğrafını, Amerikalı rapçi Coolio’nun ünlü “Gangsta’a Paradise” (Gangsterin Cennneti) şarkısını hatırlatarak paylaşmıştı.

Berk Işık’ın en çok konuşulan karesi ise Bakan Soylu’nun makamındaydı. Hem de “Gangsta’s Paradise” şarkısının ruhuna uygun bir isimle... Fotoğrafta Soylu ve Işık ile birlikte ünlü Thodex dolandırıcısı Faruk Fatih Özer de vardı.”

***

Bu yazıyı yazdığım dakikalarda televizyonda, sosyal medyada tek gündem milletvekili aday listeleriydi. Sanırım bu yazıyı yazmakta olduğumdandır, ilk dikkatimi çeken isim Ankara CHP 1. bölgeden aday gösterilen Sadullah Ergin oldu. Barış’lar cezaevi ile ilk tanıştıklarında tarih 14 Şubat 2011’di. FETÖ organizasyonu Ergenekon kumpası kapsamında Odatv’ye yapılan operasyonda önce dört gün gözaltında kalacaklar sonra ise özel yetkili mahkeme tarafından tutuklanacaklardı. Barışlar hakim karşısına ise ancak 9 ay sonra çıkabileceklerdi. Dönemin Adalet Bakanı ise Sadullah Ergin’di.

Umarım CHP ne yaptığının farkındadır ancak ben bugünden sonra Polat Yağcı’yı da Kültür Bakanı olarak görürsem şaşırır mıyım? Hiç sanmıyorum...

Umarım yanılan ben olurum...