Başkan Gürün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Bu bir ilandır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Köyceğiz’de farklı etkinlikler düzenliyor. Ayrıca bu yıl 103’üncüsü kutlanacak olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Köyceğiz’de birtakım etkinler düzenleyecek. Kulak Mesire ve Kamp alanında yapılacak etkinlerde farklı atölye çalışmaları, oyunlar, yarışmalar düzenlenerek çocukların güzel zaman geçirmesi sağlanacak.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu yıl 103’üncüsü kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Gürün, 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğuna vurgu yaparak bu bayramı armağan eden Atatürk’ün de ilke ve devrimleri ile Türk Milleti’nin tek ve ebedi önderi olduğunu belirtti. 

“23 NİSAN HEPİMİZİN İÇİNDEKİ ÇOCUKLUĞUNUN BAYRAMIDIR”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir milletin geleceği çocuklara, gençlere verdiği önemi sözlerinden ve icraatlarından anlıyoruz. “Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.” sözü ve gençler için kaleme aldığı “Gençliğe Hitabe” bunlardan bazılarıdır. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, bir ulusun egemenliğinin simgesinin açılışını tarihini tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesi apayrı bir durumdur. Dünya’da çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Türk Milleti’nin “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dediği, tüm çocuklarında özgürce, mutlulukla, el ele oynadığı büyük bir gündür. 23 Nisan hançerlerinden kurtulan bir milletin sesi, tüm çocuklarında sokakları, caddeleri, statları, meydanları rengarenk yaptığı düğündür. 23 Nisan 103.yaşında, Cumhuriyeti’mizin ikinci yüzyılında, demokrasi, özgürlük, eşitlik demektir. 23 Nisan hepimizin içindeki çocukluğunun bayramıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyor, böyle bir bayrama ve bu bayramı dünya çocuklarına armağan eden Atatürk gibi bir öndere sahip olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.