Buradayız. Hatay’dayız. Haftalardır bin bir emekle, zorlukla dayanışmayı sürdürenler, Meclis aritmetiği hesaplarına sıkışan memleket gündeminin ötesinde mevzusu yol olan yüzlerce arkadaşımla birlikte depremin 100. gününde yürek yüreğe olmanın mutluluğunu, onurunu taşıyoruz.

Sandıkların açılmasına dakikalar kala Meltem SOL Parti Dayanışma Gönüllüleri Merkezi’mize gözyaşları ile girdi “en zor anımızda yanımızdaydınız. Asla unutmayacağım. Bugün de biz sizi yalnız bırakamazdık” dedi. Bu sefer birlikte ağlamaya başladık.

Şerafettin Abi, eşi, ablası, 94 yaşındaki annesi ile deprem sonrası göç etmek zorunda kaldığı Burdur’dan geldi seçim için. Birlikte sabahladık çadırlarımızda.

Emekleriniz için, Hatay için, memleket için buradayız dediler.

Deprem öncesinde birbirini hiç tanımayan ve şimdi birbirini bu denli seven, bu denli güvenen yüzlerce hikayemiz, anılarımız var bizim.

Tam da bu yüzden biz ara sokakların, çadır kentlerin partisi SOL Parti biz bu seçimi kazandık diye paylaşmıştım sandıkların açılmasına sayılı dakikaların kaldığı anlarda.

***

Bizim için mevzu yol, ara sokaklar, çadır kentler, mahalleler…

Yeni bir memleketi kurmanın adımlarını atıyoruz en mütevazi, en dirençli halimizle.

15 Mayıs sabahının ilk ışıklarında dayanışma merkezimizde yemekhanemizi, çay ocağımızı, duş kabinlerimizi, dayanışma kütüphanemizi temizleyerek, ihtiyaç malzemelerimizi hazırlayarak başladık yeni güne.

Birbirimize dedik ki “biz ne zaman yeniliriz, vazgeçtiğimiz zaman” ve ekledik “Biz ne zaman vazgeçtik? Asla”.

Elbette geri döneceğiz diyerek gitmek zorunda kalanlar dönmeye başladı Hatay’a. Yeni çadırlarımızı kurduk birlikte. Gönüllü derslerimize devam ettik. Film gösterimlerimizi planladık.

Dayanışma da, mücadele de baki.

Okul okul sandık güvenliğimizi örgütlemeye başladık.

Seçimin ikinci turunda, SOL Parti olarak 21 yıldır olduğu gibi tıpkı Gezi’de yaşandığı gibi çağrımız birleşik bir mücadeledir.

Kazanma umudunu güçlendirecek adımlarla 28 Mayıs’a kadar aktif bir tutum içinde olacağız.

Bu çalışmamızın başlıklarından birisi de sandık güvenliği olacak.

Sandık Güvenliği konusunda, önemli bir güvensizlik seçimin ilk turu akşamı da pekişmiş durumda. Bu güvensizliği ortadan kaldıracak adımlar atmak, umudu çoğaltmak ve sandığa gitmeyen herkesi sandığa çağırmak anlamında da önem taşıyor.

Bu nedenle SOL Parti olarak “Burası Bizde” diyerek birleşik bir mücadele çağrısı yapıyoruz.

Burası bizde çağrımızı il, ilçe, okul ilan etmeye çağırıyoruz.

Biliyoruz ki asıl mücadeledir, dayanışmadır, örgütlediğimiz alanlardır, örgütlü gücümüzdür.

28 Mayıs’ta Antakya Gazi Ortaokulu’ndayım. #BurasıBizde