BirGün Pazar’da bu hafta: “Esir düşmekte değil, teslim olmamakta bütün mesele!”

BirGün Pazar gazetesi bu hafta “Esir düşmekte değil, teslim olmamakta bütün mesele!” başlığıyla bayinizde. Seçim sonrasında oluşan tabloyu sebeplerini ve sonuçlarını Dr. Tuğrulcan Elmas ve duayen gazeteci Güray Öz yazdı. Göksu Cengiz ise akademisyen Cihan Tugal ile söyleşti.

Kültür sayfasında Nâzım Hikmet Ran’ın ölüm yıldönümü için şair Haydar Ergülen, yazar Semiha Durak yazdı. Aycan Karadağ ise Nâzım Hikmet Ran şiirlerinden bestelenen şarkılarla konser düzenleyen Teyfik Rodos ile söyleşti.

Fikir sayfalarında bu hafta Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ve Araştırmacı İlda Alçay Sepetoğlu var. İktisatçı Serdal Bahçe ile Cem Oyvat ise seçim sonrası oluşan ekonomik sorunları anlattı.

Güncel sayfasında bu hafta 10. yılına giren Gezi Direnişi anmaları var. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ile Yusuf Tuna Koç Gezi Direniş’inin güncelliğini anlattı.

Yaşam sayfasında bu hafta Barış İnce, Boschwitz’in Yolcu kitabını ve Kristal Gece’yi anlattı. Nesli Zağlı kederlerden kurtulmayı işledi ve HipHop araştırmacısı Cenk Durlu prodüksiyon bağımsız sesler önerdi.

Sinema sayfasında ise Akademisyen Murat Tırpan Cannes 2023’ü anlattı. Akademisyen Dilek Bulut ise Merve Dizdar ile ortaya çıkan kadın düşmanlığını işledi ve yazar, yönetmen Tuna Yüksel film önerilerinde bulundu.