Bornova’da sahneye çıkan çocuklar alkışları topladı
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Bornova Belediyesi’nin Altındağ, Evka 3, Mevlana, Naldöken, Pınarbaşı, Serintepe, Atatürk Mahallesi ve Doğanlar’da iki nokta olmak üzere açtığı toplam 9 Çocuk Oyun Aktivite Merkezi’nden yararlanan minikler 23 Nisan’a özel olarak hazırlanan programla Bornovalılar’ın karşısına çıktı.

Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda her merkezin ayrı gruplar halinde birer gösteri ile sahne aldığı etkinlik, ailelere duygu dolu anlar yaşattı.

Anne ve babalar cep telefonları ile çocuklarının görüntüsü ve fotoğrafını çekmek için birbiriyle yarıştı. Çoğu ilk kez sahneye çıkan 3-6 yaş arası 500 çocuk performanslarıyla büyük alkış aldı. Etkinliğin sonunda tüm çocuklar sahnede hatıra fotoğrafı çektirip İzmir Marşı’nı coşkuyla hep bir ağızdan söyledi. 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, en çok önem verdiği yatırımlarından birinin Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri olduğunu belirterek, “Bu merkezler, kadınlarımızın toplumsal, siyasal ve ekonomik hayattaki paylarının artması açısından çok önemli. Çünkü kadınlarımızın istihdama ve toplumsal yaşama katılacak zamanı bulması için çocuklarını güvenle bırakabilecekleri alanlara ihtiyaçları var. Hem çocuklarımızın gelişimini sağlamak, onlara fırsat eşitliği tanımak hem de annelerin sosyal yaşamın içinde daha fazla var olmasını istiyoruz. Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nin sayısını daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.