Çağlak festivali sürüyor
Fotoğraf: BirGün

BİRGÜN EGE

Türkiye’nin en köklü festivalleri arasında yer alan ve aynı zamanda UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde bulunan Akhisar Çağlak Festivali sürüyor. 

564’üncü kez düzenlenen festival kapsamında bugüne kadar 4 konser, spor yarışmaları ve aktiviteler gerçekleşti. 20-21 Mayıs tarihleri arasında Gölet Düğün Salonunda Satranç Turnuvası, 21 Mayıs tarihinde Çağlak Mevki Kent Ormanında Trap atışları turnuvası, 21-22 Mayıs tarihlerinde Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Parkı içerisinde bulunan Masa Tenisi Salonunda Masa tenisi turnuvası düzenlendi.

Festival kapsamında 22 Mayıs Pazartesi günü Ünlü Rock Müziği sanatçısı Teoman, 23 Mayıs Salı günü Dünyaca ünlü Rock Grubu Duman ile devam eden konserler, 24 Mayıs Çarşamba akşamı ünlü Rapçi Sefo, 25 Mayıs akşamı Ziynet Sali ve bu akşam Gölet Konser Alanı’nda Edis Akhisarlılarla buluşacak.

Festivalin son gününde ise yarın Akhisar Belediyesi Spor Toto Stadyumunda saat 16.00 da gerçekleştirilecek olan futbol turnuvası ile Çağlak Festivalinin kapanışı gerçekleştirilecek.