Dr. Şeyhmus Gökalp’i tanısanız seversiniz. Zamanla değil, hemen seversiniz. Yıllardır tanışıyormuş gibi seversiniz.

Çünkü Dr. Şeyhmus Gökalp sizi sever. Zamanla değil, hemen sever. Yıllardır tanışıyormuş gibi sever.

Gözleri her daim ışıl ışıldır, yüzü her daim gülümser Dr. Şeyhmus Gökalp’in.

Daha önce, 2014-2018 yılları arasında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeliği yaparken de, “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle gözaltına alındığında da, yargılandığı duruşmalarda da, ceza aldıklarında da hep öyleydi.

Elazığ Fırat Tıp Fakültesi’nden mezun olduğu 2002 yılından bu yana Diyarbakır’da doktorluk yapmaktadır Dr. Şeyhmus Gökalp.

En son, geçtiğimiz eylül ayında Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyeliğine seçilmişti. 20 Kasım 2020 tarihinde, sabahın erken saatlerinde, evine yapılan baskınla gözaltına alındı, 23 Kasım 2020 günü tutuklandı. Avukatları tarafından yapılan tutuksuz yargılanması konusundaki başvurular reddedildi ve o günden bu yana Diyarbakır D Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu.

dr-seyhmus-gokalp-serbest-birakilsin-836661-1.

***

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Dr. Şeyhmus Gökalp’le ilgili iddianamesini hazırladı. Duruşması 10 Şubat günü görülecek.

İddianamenin sadece son sayfasında Dr. Şeyhmus Gökalp’le ilgili iki iddia var.

Birincisi; yasal bir platform olan Demokratik Toplum Kongresi’nin, üstelik de katılmadığı bir kongresi için adına düzenlenmiş delege kartı.

İkincisi; hiç tanışmadıkları, hiç karşılaşmadıkları bir itirafçının Dr. Şeyhmus Gökalp’le ilgili iddiaları. İtirafçının iddiasına göre Dr. Şeyhmus Gökalp “sokak eylemlerinde polislere ve güvenlik güçlerine taş, molotof atarken yaralanan gençlerin ve örgüt mensuplarının tedavilerini yapıyor”muş.

Nerede yapıyormuş? Hayatında hiç çalışmadığı Diyarbakır Veni Vidi Hastanesi’nde yapıyormuş.

Ne zaman yapıyormuş? Bir zamanlar yapıyormuş.

Kimin tedavisini yapmış? Birilerinin tedavisini yapmış.

Hepsi bu kadar.

***

Daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı hakkında da hiç çalışmadığı bir hastanede hasta ameliyat ettiğini, gece ameliyat edilen hastanın ertesi gün öğlene doğru taburcu edildiğini iddia eden bir itirafçıdan bahsediyoruz.

Teslim olduğu 2016 yılında ve sonrasında birçok kişi hakkında ifade veren bir kronik itirafçı.

Nedense itiraflarına başladığından üç yıl sonra Dr. Şeyhmus Gökalp’i hatırlayıp 26 Mart 2019’da hakkında itirafta bulunmuş. Ancak, anlaşılan emniyet ve savcılık iddiayı pek ciddiye almamış ki 20 Kasım 2020 sabahı evi basılana kadar, yirmi ay boyunca arayan, soran olmamış.

Sonra ne olmuş, nasıl olmuşsa olmuş, evi basılıp göz altına alınarak tutuklandı Dr. Şeyhmus Gökalp.

***

Dr. Şeyhmus Gökalp meslektaşımızdır, arkadaşımızdir, dostumuzdur.

Hepimiz tanığıyız Dr. Şeyhmus Gökalp’in iyi hekimlik değerlerinin savunucusu olduğunun.

Tanıyan, tanışan herkes bilir Dr. Şeyhmus Gökalp’in iyiliğini, doğruluğunu, dürüstlüğünü.

Hepimiz eminiz hiçbir itirafçının hiçbir iftirasının Dr. Şeyhmus Gökalp’in beyaz önlüğünü kirletemeyeceğine.

Herkes biliyor Dr. Şeyhmus Gökalp’in haksız, hukuksuz bir şekilde işinden, eşinden, çocuklarından, dostlarından, özgürlüğünden yoksun bırakıldığını.

Hepimiz kefiliz Dr. Şeyhmus Gökalp’in suçsuzluğuna.

Dr. Şeyhmus Gökalp serbest bırakılsın!