Efeler’de Gastronomi Festivali bugün başlıyor
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Efeler Belediyesi tarafından Efeler Gastronomi Festivali’nin 2’ncisi bugün Pınarbaşı Mesire Alanı'nda başlıyor. Üç gün boyunca devam edecek lezzet şöleninde yemek yarışmaları, mutfak atölyesi çalışmaları, sergiler, paneller, söyleşiler gerçekleştirilecek. 

Festivalde; Sahrap Soysal, Hazer Amani, Ali Ronay, Nebil Özgentürk, Halil Ergün ve Hale Soygazi gibi ünlü isimler de yer alacak.

Açılışın ardından “Bir Tabak Ot Yemeği” isimli sergi ziyarete açılacak. 14.15’te ise moderatörlüğünü Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atillla’nın yapacağı “Bir Tabak Ot Yemeğinin Hikâyesi” isimli söyleşi gerçekleştirilecek. Festival kapsamında düzenlenecek yemek yarışmaları da kıyasıya bir lezzet mücadelesine sahne olacak. En lezzetli tabağı sunmak için kolları sıvayacak maharetli eller, festivalin ilk günü “Aydın Yöresi Et Yemekleri”, ikinci gün “Aydın Yöresi Zeytinyağlılar”, son gün ise “Aydın Yöresi Tatlıları” temalı yarışmalarla hünerlerini ortaya koyacak.  

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Belediye çalışanlarımız hazırlıklar için yoğun emek sarf ettiler hepsine teşekkür ediyorum. İlçemizin, ilimizin ve Ege’nin yöresel yemeklerinin tadılacağı ve tanıtılacağı bir festival olacak. Çeşitli etkinliklerle vatandaşlarımızın eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.