Göztepe’de umut yükseliyor
Fotoğraf: İHA

Anıl ŞIK

Son 8 haftada 20 puan alan Göztepe, ligde play-off mücadelesinde önemli bir yer tutuyor. Sezon başında istediği sonuçları alamayan Göztepe, yavaş yavaş formunu yükseltti. Olaylı Altay derbisinde 4 maç iç sahada ceza alan Göztepe, taraftarının yokluğunda kazanması muhtemel Bodrumspor ve Sakaryaspor maçlarında mağlup oldu. Fakat taraftarın geri dönüşüyle Göztepe tekrar bir heyecan kazandı. Özellikle geçen hafta ligde o maça kadar 2 mağlubiyet almış, 20 haftadır yenilmeyen ve gelecek sezon için Süper Lig’e çıkmayı garantileyen lider Samsunspor’u taraftarın gücüyle evinde mağlup etti. 

Takımın en golcü ismi Yasin Öztekin’in sakatlığında Kenneth Obinna Mamah attığı gollerle öne çıktı. Ligin en az gol yiyen ekiplerinden olan Göztepe’de, tecrübeli futbolcu İsmail Köybaşı’nın kaptanlığında stoperler Atınç, Arslanagic ve Fenerbahçe’den kiralanan genç yetenek Emir Ortakaya’nın uyumu dikkat çekiyor. Bu hafta Ankara’da play-off hattındaki Keçiörengücü’yle oynanan 2-0 öne geçilen maçta üstünlüğü koruyamayan ve maçın 2-2 olmasına engel olamayan Göztepe, maçın son dakikalarında Mihojevic’in kafa golüyle 3-2 kazanarak galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Taraftarın da dönüşüyle sahada ne istediğini bilen, rakip takıma boğucu baskıyı bırakmayan oyuncular azim ve hırslarıyla kendilerini gösteriyorlar. Ligin bitimine 6 hafta kala Göztepe ve taraftarlara çok büyük iş düşüyor. Adanaspor’un deprem dolayısıyla ligden çekilmesiyle bir maçındaki 3 puanı garanti olan Göztepe’nin kalan 5 maçın 4’ü play-off hattındaki rakipleriyle olacak. Bu hafta pazar günü kendi evinde Eyüpspor’u ağırlayacak olan Göztepe için galibiyet çok önemli. Yaklaşan İzmir derbisi ise Göztepe taraftarlarının beklediği bir maç olarak karşımıza çıkıyor. 

Valilik tarafından seyirci yasağı getirileceği düşünülen karşılaşma merak uyandırıyor. Hep beraber geçen derbideki olayları hatırlayalım. Stadyum görevlilerinin de içinde bulunan bu organize saldırının hak ettiği cezayı almadığını düşünüyorum. Göztepe son dönemde umutları artırdı. Şehirde tekrar en son şampiyon olunan 2017 yılının coşkusu var. Göztepe’nin Süper Lige çıktığı yıl ‘Şampiyonluk istiyoruz bu sene’ bestesi tekrar taraftarların dilinde.