Hıdırellez ateşi bugün Buca Cezaevi alanında yanacak
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

İzmirliler, baharın başlangıcı ve doğanın uyanışı olarak kabul edilen Hıdırellez’i eski Buca Cezaevi alanında birbirinden güzel konser ve etkinliklerle kutlayacak.

Bugün saat 18.00’da başlayacak kutlamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski Buca Cezaevi alanının parka dönüştürülerek halkın kullanımına açılması ile ilgili yeniden bir çağrı yapacak.

Yıllardır atıl ve boş bir şekilde bekleyen eski Buca Cezaevi alanını 35 Yaşayan Park projelerinden birine dönüştürmeyi istediklerini ifade eden Soyer, “69 bin metrekarelik alanın birçok farklı işleve sahip bir parka dönüştürülerek İzmirlilerin kullanımına açılmasını hedefliyoruz. Hazırladığımız planda park, çocuk oyun alanı, spor alanları, basketbol sahası, kaykay pisti, çay bahçesi, semt pazarı, birçok çayır ve meydandan oluşan sosyal bir alan var. Tüm bunların yanı sıra parkın olası bir afette toplanma alanı olarak da kullanılmasını amaçlıyoruz. Sesimizi duyurmak için bir kez daha 5 Mayıs’ta tüm İzmirlileri Buca Cezaevi alanına davet ediyorum” dedi. 

Eski Buca Cezaevi alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama renkli anlara ev sahipliği yapacak.