Google Play Store
App Store
Hotel 21'de yeni buluşma

FİKRİ BEYAZBAŞ

Bugüne dek pek çok tiyatro oyunu, dizi ve filmde rol alan, profesyonel olarak seslendirme yapan Almula Merter Churm, pek çok özelliğinin yanı sıra kişisel dönüşüm koçluğu da yapıyor. Ayrıca sertifikalı bir Theta Healing uygulayıcısı ve eğitmeni olan Churm, yeni kitabı “İzin Ver”in merkezine, kitabın sonunda yer alan yazar notuna dek adından hiç bahsetmediği bu yöntemi yerleştiriyor. Uygulayanlarda mucizevi gelişim ve değişimlere yol açan bu tekniğin yöntemlerinin ve seanslar sırasında yapılan uygulamaların açıkça gösterilmemesinin nedeni, bir gizem yaratma dürtüsünden ziyade oldukça basit ve kişisel olarak uygulanabilecek olsa bile bu yöntemin ilk uygulanışı sırasında profesyonel birinin nezaretinde yapılması gerekliliği.


2020 senesinde ilk kitabı “Bitti Dediğin Anda Kaderin Yeniden Yazılır” ile hatırı sayılır bir okur kitlesine ulaşan “Kelebeğin Zamanı” serisinin ikinci kitabı “İzin Ver”. Her ne kadar bir devam kitabı olsa ve bir önceki kitapta yer alan karakterlerin hikâyeleri devam etse de hem ara ara geçmişe dair ipuçları verildiği hem de büyük oranda yeni karakterlerin varlığıyla çeşitlendiği için tek başına da okunabilecek bir roman.

Ege’nin küçük ve şirin bir kasabasında, Mercaneli’nde geçiyor hikâye. Bu kasabada Hotel 21 adına bir otel işleten Hakan, otelin konukları, çalışanları ve sık sık otele uğrayan kasaba sakinleri hem birbirlerine hem de yeni tanıştıkları herkese karşı öylesine sıcak ve davetkârlar ki, okur da kendini bir anda Hotel 21’in bir konuğu gibi hissediyor. Elbette herkesin mutlu mesut bir hayat sürdüğü bir ütopya kasabası değil Mercaneli. Bütün karakterlerin kendilerine göre dertleri, tasaları, yüzleşmeleri gereken tercihleri var.

Hakan ve Yeşim’in ikilemleri, Yasemin’in ailesiyle yaşadığı çatışma, Canan’ın karşısına çıkan yol ayrımı, Levent’in çaresizlik yüzünden yapmaya mecbur kaldığı yanlış tercihler, Arzu’nun kendini hiç beklemediği bir anda bir kimlik bunalımının içinde bulması, Mert’in bir anda yıkılan duvarları, aileye yeni katılan Melisa’nın kendini Hotel 21’de bulma biçimi derken karakterlerin iç içe geçen hikâyelerinin, benzer dertler yaşayan okurda karşılık bulma ihtimali oldukça yüksek. “İzin Ver”in karakterlerinin yaşamlarına teker teker konuk olurken, her birinin dertleriyle bağ kurmak ve o dertlere deva aramak kaçınılmak bir hâl alıyor.

Kimseye bulaştırmak istemedikleri, kimseye elletmedikleri dertler gün geçtikçe büyüyüp çoğalırken nihayet önce kendi kalplerini değişime açmaları ve sonra da bir başkasının yardımını kabul etmeleri, yaralarına dokunulmasına izin vermeleriyle çözüm yolları da birer birer açılmaya başlıyor.
Farklı kişilikleri olan farklı insanların farklı sorunlarla yüzleşme biçimleri ve birbirlerini yargılamadan anlamaya çalışmaları üzerine kurulu olan kitap, bu hikâyeler üzerinden okura da bir rehber oluyor.

Psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarında madde madde sıralanan önerilerin gerçek hayatta nasıl uygulanabileceğini göstermek için kaleme alınan ve herkesin kendinden bir parça bulacağı “Kelebeğin Zamanı 2: İzin Ver”, son sayfalarında üçüncü kitabın da müjdesini veriyor.

Mona Kitap tarafından okurla buluşturulan kitap, her yetişkinin ardındaki yaralı çocuğa ulaşmaya çalışıyor. Kapak çiziminde de imzası bulunan Filiz Türkmen’in romana özel yaptığı illüstrasyonlar da hikâyeyi bütünlüyor.