İkizler, depremzedeler için Mozart Salonu’nda çalacaklar

Türkiye’nin yetiştirdiği dünyaca ünlü piyano ikilisi Ferhan ve Ferzan Önder kardeşler ülkemizde üç ay önce yaşanan ve onbinlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine, yaralanmasına, birçok yerleşim biriminin yıkımına neden olan depremin yaralarının sarılmasına katkıda bulunmak üzere sahneye çıkıyor.

İkiz piyanistlerin Almanya’nın en saygın operalarından Frankfurt’taki “Alte Oper”de 10 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirecekleri konserin geliri Türkiye’deki depremzelere destek amaçlı yardım projelerine aktarılacak. Operanın “Mozart Salonu”ndaki konserde Önder kardeşler, büyük piyanist Fazıl Say’ın kendileri için bestelediği iki eseriyle (İstanbul’da Kış Sabahı ve İki Piyano İçin Sonat) ile diğer büyük besteciler Maurice Ravel (Bolero), George Gershwin (1898-1937), Ashilleas Wastor ve Pablo Ziegler’den eserleri yorumlayacaklar.

Konseri düzenleyen “Alte Oper Dostları”, “Wiesbaden Rotary Klüp” ve “AAA.events” adına yapılan açıklamada, “Türkiye ve Suriye’de 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem konusu Alman medyasının gündeminden çıkmış görünüyor. Ancak felaketin yaşandığı yerlerdeki yıkımın etkisi halen devam ediyor” denildi.

TOKAT’TAN VİNAYA’YA

Uzun yıllardır Viyana’da yaşayan Ferhan ve Ferzan Önder kardeşler 1965 yılında Tokat’ta dünyaya geldiler. Aile, ağabeylerinin Ankara Üniversitesi Konservatuvarı’ndaki müzik öğrenimine başlaması nedeniyle Ankara’ya taşındı. 10 yaşında piyanoya başlayan ikiz kardeşler, ilk ödüllerini 14 yaşında İtalya’da aldılar.

Ankara Hacettepe Üniversitesi’ndeki müzik öğrenimlerini bitirdikten sonra (1985) Viyana’da Müzik ve Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi’nin “ustalar sınıfı”nda eğitimlerini tamamladılar.

Salzburg Festivali, Bethoven Festivali (Bonn), Wiyana Festivali, Rheingau Müzik Festivali ve Schleswig Holstein Müzik Festivali gibi saygın kültür etkinliklerinde solo ve büyük orkestralar eşliğinde düzenli konserler veren Ferhan ve Ferzan Önder, 2003 yılından itibaren UNICEF’in elçiliğini yürütüyorlar.