Muğla Büyükşehir Belediyesi 434 dönüm arazisine ekimini yaptığı yem bitkisi hasadına başladı. Hasadı yapılan yem bitkisi balya haline getirilerek hayvancılıkla uğraşan kooperatif üyesi üreticilere ücretsiz dağıtılacak.

Kaba yem ücretsiz dağıtılacak

BirGün EGE

İl genelinde hayvan yetiştiriciliğinin maliyetlerini düşürmek, üreticiye destek sağlamak amacıyla kooperatifler ile işbirliği yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi üç ilçede kendi arazilerine ekimini yaptığı yem bitkisinin hasadına başladı.

Hasadı yapılan yem bitkisi balya haline getirilerek hayvancılıkla uğraşan kooperatif üyesi üreticilere ücretsiz dağıtılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin kaba yem desteğinden yaklaşık kooperatif üyesi 700 üreticinin yararlanması bekleniyor. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yatağan İlçesi Madenler Mahallesi’nde mülkiyeti kendisine ait 40 dekarlık tarım arazisinde başladığı hasatta konuşan kooperatif üyesi İsmail Kın hasadı yapılan kaba yemin hem büyükbaş hem de küçükbaş da kullanıldığını, hayvancılıkla uğraşanlara büyük destek olunduğunu söyledi ve destekleri için Gürün’e teşekkür etti.

“ÜRETİCİMİZ KAZANACAK”

Muğla’yı turizm, kültür-sanat yanında bir tarım kenti haline getirmek için mücadele ettiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazilere yem bitkisi ektiklerini, hasadını yaparak kooperatif üyesi üreticilere ücretsiz dağıtacaklarını belirtti. 

Gürün, “Muğla bereketli toprakları, başat ürünleri ile çok önemli bir tarım kenti. Turizmde bir marka olan şehrimiz dünyanın en özel zeytinyağından balına, susamından portakalına kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Bu bereketli topraklarda üreten köylümüzün yanında olmak, onları tekrar milletin efendisi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Mülkiyeti Büyükşehir Belediye’mize ait topraklara yem bitkisi ekimi yaptık. 434 dönüm arazide yeşeren yem bitkileri hayvancılıkla uğraşan kooperatif üyesi üreticilerimize ücretsiz dağıtılacak. Muğla’mızda Büyükşehir destekleyecek, üreticimiz kazanacak” dedi.