Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gaziantep FK'yi Enner Valencia'nın golleriyle 2-1 yendi. BirGün yazarı Ali Murat Hamarat karşılaşmayı değerlendirdi.

Kanarya son nefeste
Fotoğraf: DHA

Ali Murat Hamarat

Gaziantep’te kritik dönemeç… Bir tarafta zor bir sezon geçiren ev sahibi, diğer yanda derbide ezeli rakibine farklı kaybettikten sonra mutlak galibiyet peşindeki Fenerbahçe… Ligin ilk yarısında perde bu maçla kapanıyor; çıkacak sonucu herkes merakla bekliyor.

Erol Bulut bu maçta üç yerli futbolcu olarak kaleci Günay dışında, Halil İbrahim ve Ertuğrul’u tercih etmiş. Mustafa Eskihellaç yerine açıkta Markovic yerine bağlıyor. Maddi ve idari zor günler geçiren Güneydoğu ekibi, korkulu rüya görmemek adına ligin ikincisinden puan koparmayı istiyor. Tribünlerde gözler takımın gole yakın ayakları Figuereido’yla Maxim’e çevrilmiş durumda.

Galatasaray karşısında yaşadığı hüsrandan sonra Kanarya’nın ilk 11’i merak konusuydu. Jorge Jesus yeni transfer Samer’i ayağının tozuyla savunmaya yerleştirirken, maça da dörtlü savunmayla başlıyor. Orta sahadaki Mert Hakan tercihi birçoklarını şaşırtırken,
Portekizli hoca ayrıca Emre Mor’un adam eksiltme özelliğinden yararlanmayı hedefliyor. Rakiplerinin kazandığı haftada sarı-lacivertliler kazanıp camia üstündeki kara bulutları dağıtmayı hedefliyor.

8. dakikada Fenerbahçe öndeydi. Gelen uzun topta Ertuğrul, Valencia’ya “al da at” demişti. Stoperimizle Günay’ın iletişimsizliği altyapıda ders olarak gösterilse yeriydi. Golden sonra iki takım da pozisyonlar buluyor; her iki kaleci de zor toplar çıkarıyordu. Özellikle devrenin sonlarında ev sahibi iyi bastırıyordu.

İkinci yarıya daha iyi başlayan deplasman ekibiydi. 53’te gelişen kontrada Emre Mor, bomboş durumdaki Valencia’yı bulmuşsa da rakibinin önüne yatan Merkel mutlak gole mani olmuştu. Hemen akabinde tabela eşitlenmişti. Kullanılan duran topu ancak savunma savuşturabilmiş, Kitsiou köşeyi güzel görmüştü.

67’de yine Emre Mor’un kaçırdığı Batshuayi, Günay’ı geçemiyordu. Son çeyrekte üç değişiklik yapan Jesus, ya herru ya merru diyordu. 70’te düdükten sonra topa vuran Sagal ikinci sarıdan atılmıştı. Şilili oyuncunun sorumsuzluğu dikkat çekiciydi.
Bir kişi fazla oynayan Kanarya bastırıyordu. Herkesin heyecanla beklediği genç maestro Arda da son bölümde oyundaydı. Uzatmalarda Valencia, takımını ipten alıyor; deplasman ekibine üç puanı getiriyordu.

Aylardır evinde kazanamayan Gaziantepspor yine kaybetti. Tam maç istedikleri hale gelmişken, arkadaşlarını eksik bırakan Sagal’ın yaptığı hakikaten akıl almazdı. Fenerbahçe’ye gelince… Bu karşılaşmada da puan kaybetseler, camia iyice karışacaktı. Fakat sarı-lacivertlilerde bir süredir bir şeyler kötü gidiyor. Jesus’un dizginleri eline acil alması gerekiyor.