Beşiktaş, Kayserispor'u ilk yarıda Redmond ve Salih Uçan'ın attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Üst üste dördüncü galibiyetini alan siyah-beyazlılar puanını 35'e yükseltti.

Kartal seriye bağladı
Fotoğraf: AA

Kayseri’de gündüz mesaisi… Bir tarafta ligde rahat bir konumda olan ev sahibi, diğer yanda Şenol Güneş idaresinde çıkışa geçmek isteyen Beşiktaş… Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Ev sahibinin ileri uçtaki gol ayakları Gavranovic ve Thiam sakat. Siyah-beyazlı savunmayı zorlayacak bu yıldızların yokluğunda, orta sahaya büyük iş düşüyor. Ülkenin dikkat çeken teknik direktörlerinden Çağdaş Atan’ın planları ayrıca merak ediledursun, gözler bir dönem Kartal’da görev yapan Mensah’da olacak.

Kupada Ankaragücü’ne elenen Beşiktaş’ta yeni transfer Aboubakar kulübede başlıyor. Güneş, beklendiği gibi Muleka-Cenk ikilisine ilk 11’de şans vermiş. Josef’in yokluğunda orta sahanın yumuşak kalıp kalmayacağı renklere gönül verenlere papatya falı baktırıyor.

Golle başladı karşılaşma. Topu önünde bulan Redmond, ceza sahası dışından harika vurmuştu. Bugüne kadar nasıl siftahı olmadığı düşünülen kanat oyuncusu, hesabı Kayseri’de açmıştı. Sarı-kırmızılılar bir türlü organize olamazken, siyah-beyazlılar skorun da etkisiyle daha rahat oynuyordu.

Devrenin sonlarında tempo yükseliyordu. Ev sahibi Gökhan’ın röveşatası ve Mane’nin uzaktan şutuyla tehlike yaratırken, deplasman ekibi 42’de Salih’le farkı açıyordu. İtirazlar sonuç vermiyor, Mete Kalkavan santrayı gösteriyordu. Uzatmanın sonunda da müsait durumda Kemen çerçeveyi bulamıyordu. Maç ikinci yarıda da gol kokuyordu.

Masuaku’nun direkte patlayan ortasıyla demir aldı ikinci 45 dakika. 66’da Muleka’nın “al da at” dediği Cenk üç adımdan fileleri bulamıyordu. Son çeyrekte siyah-beyazlı taraftarların beklediği Kamerunlu forvet oyuna giriyordu. Üçüncü Aboubakar dönemi resmen başlamıştı.

85’te Kolovetsios altı pastan topu auta yollayarak Cenk’e adeta nazire yapıyordu. Oyuna sonradan giren Dele Alli’nin hali futbol meftunları üzüyordu. Ama futbolda dün yoktu!

Uzatmaların sonunda kırmızı kartla atılan Rosier, deplasman ekibinin canını biraz sıksa da üç puan Kartal’ın oluyordu. Güneş’in talebeleri ligde üst üste dördüncü galibiyetini alıyordu.

Kayserispor gole yakın ayaklarından mahrum olduğu maçta rakibini çok da zorlayamadı. Çok da iyi günlerinde değillerdi. Beşiktaş’a gelince… Kupadaki Ankaragücü şokundan sonra bu deplasmanda alınan üç puan oldukça kıymetli. Rakiplerini kolay çözdüler, topu yer yer ayaklarında tutup pek de pozisyon vermediler. Üst üste kazanılan puanlara rağmen sanki takımda bir şeyler eksik. Bakalım Aboubabakar yaralara merhem olabilecek mi…