Kültürpark’taki eski İZFAŞ binası vakıf üniversitesine veriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 8 Mart 2019 tarihinde, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne resmi bir yazı yazarak, eski İZFAŞ binasının “tahsis” işlemlerinin tamamlandığını bildirdiği ve “kullanıma yönelik işlemlerin yürütülmesi”ni istediği öğrenildi. BirGün, Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Tınaztepe Üniversitesi arasında, eski İZFAŞ, yeni Kültürpark Şube Müdürlüğü kullanımında olan hizmet binasının, Tınaztepe Üniversitesi’ne 3 yıl süreyle tahsisine yönelik yazışmalara […]
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 8 Mart 2019 tarihinde, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne resmi bir yazı yazarak, eski İZFAŞ binasının “tahsis” işlemlerinin tamamlandığını bildirdiği ve “kullanıma yönelik işlemlerin yürütülmesi”ni istediği öğrenildi.
BirGün, Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Tınaztepe Üniversitesi arasında, eski İZFAŞ, yeni Kültürpark Şube Müdürlüğü kullanımında olan hizmet binasının, Tınaztepe Üniversitesi’ne 3 yıl süreyle tahsisine yönelik yazışmalara ulaştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne hitaben yazılan 08.03.2019 tarihli resmi yazıda, tahsis sürecinde sona gelindiği ve kullanıma yönelik işlemlerin yürütülmesi isteniyor.
TAHSİS BAŞVURUSU
İzmir Tınaztepe Üniversitesi, 12.09.2018 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başvurarak, Fuar Kültürpark’taki eski İZFAŞ hizmet binasının, Üniversitenin Rektörlük ve Akademik Birimlerinin eğitim hizmetlerinde kullanılması amacıyla 3 yıl süreliğine kendilerine tahsis edilmesini istiyor.
İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin tahsis talebi, aynı gün, jet hızıyla değerlendirilip İzmir Büyükşehir Belediye Meclis gündemine getirilerek görüşülmesi sağlandı. Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda görüşülen tahsis talebi, 12.09.2018 tarih ve 1037 sayılı karar ile oybirliği ile uygun bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce yürütüldüğü anlaşılan süreç için, tahsis talebi hakkında görüşü alınmak üzere İzmir 1. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurdu.
Başvuru üzerine toplanan KVK Bölge Kurulu da, 31.10.2018 tarihli kararında tahsis talebinde “koruma amaçlı imar planı yapılıncaya kadar geçici olarak 2863 sayılı yasa açısından sakınca olmadığına” karar verdi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de tahsis talebini İzmir 1. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun isteği üzerine doğal sit yönünden inceledi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 28.02.2019 tarihli yazısında, hizmet binasının tahsisi için “yapılması planlanan ve planlanacak her türlü uygulama öncesinde ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınması şartı ile tahsis işleminin yapılmasında bir sakınca bulunmamaktır” kararını aldı.
Tarihi Kültürpark içinde bulunan eski İZFAŞ, yeni Kültürpark Yönetim binasının İzmir Tınaztepe Üniversite’sine tahsisinin önündeki son yasal engelde böylece kalkarken, Üniversite’nin 12.09.2018 tarihli tahsis başvurusu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 08.03.2019 tarihli yazısı ile gerçekleşmiş oluyor.