Murat Aydın’dan yeni kitap: Çare Biziz

BirGün EGE

Hukuk alanında yayınlanmış pek çok kitabı ve makaleleri bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın’ın köşe yazılarından derlenen ‘Çare Biziz – Hak, Hukuk, Adalet ve Vicdan Yazıları’ isimli kitabı Biz Kitap’tan çıktı.

Kitabını; şair Gülten Akın’ın ‘Deli Kızın Türküsü’ şiirinde yer alan, “Karayı kaldırın mavi koyun umudumu yitirmedim” dizesiyle umudunu yitirmeyenlere ve her yazıda izi olanlara ithaf eden Murat Aydın, ‘Çare Biziz’ isimli eserine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Umutsuzluk ve çaresizlik hissettiğimde Nutuk'un ilk üç sayfasını okurum. 19 Mayıs 1919’da tarif edilen genel durumun korkunçluğuna, eldeki imkânların yetersizliğine rağmen geri dönmeyenlerin, mücadeleyi bırakmayanların uyguladığı yöntemler benim için hep yol gösterici oldu. Atatürk'ün söylediği ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır’ sözüne hep inandım. Ve çaresizlik hissedenlerin çaresiz olmadığını, çarenin kendimiz olduğunu da onun, ‘Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı kendiniz olun’ sözlerinden öğrendim. Okurlarımız Çare Biziz isimli kitabımda bu iki sözün, düşüncelerime olan etkisini görecektir. Çare arayanların; çareyi başkalarında, kurtarıcılarda ya da liderlerde değil önce kendilerinde aramaları gerektiğine inandım.”