Özel için her şey yeni başladı
CHP Lideri Özgür Özel bir yandan partisini rejimle girdiği kora kor mücadeleye hazırlarken aynı zamanda da toplumsal muhalefetin bütününü bir arada tutmayı başarmak durumunda.

Semra Kardeşoğlu'yla birlikte gerçekleştirdiğimiz Özgür Özel söyleşisi, 19 Mart sonrası Türkiye’sinde değişen siyaset tarzını da gösteriyor. Rejimi "cunta" olarak tanımlayan Özel, girdiği mücadelenin zorluklarının farkında. İşinin kolay olmayacağını biliyor. Ama arkasından güçlü esen rüzgârı da hissettiği her hâlinden belli. Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere CHP’ye yönelik operasyonların stresi olsa da, partisine hâkim ve artık tartışılmayan bir isim olmanın rahatlığına sahip. Hem içeride hem dışarıda daha özgüvenli. Bu durumu, dünya ile kurduğu ilişkilerde de gösterdi. Bugüne kadar CHP’nin dış dünya ile kurduğu ilişkiler, iktidar tarafından “Bizi Batı’ya şikâyet ediyorlar” diye kamuoyuna sunuluyordu. CHP ise bu konuda çok utangaç davranıyordu. Özel ise bu süreçte tüm dünya medyasına konuştu, Batılı mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Artık “Şikâyet edilecek bir şey varsa şikâyet edersin. Ben durum tespiti yapıyorum.” diyecek kadar rahat.
Erdoğan’ın tuzakları konusunda çok daha dikkatli. Kendisine sorulan “Ekrem İmamoğlu olmazsa kim olur?” sorusuna yanıt bile vermedi. Özel, “Erdoğan bunun konuşulmasını istiyor. Bizim A, B, C, D formülümüz arkadaşlarımızın özgür kalması, Ekrem İmamoğlu’nun aday olması ve seçimi kazanmak. Erdoğan, ‘İmamoğlu olamayacak’ diyor. Biz de ‘İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olacak’ diyoruz. Başka bir şey tartışmak doğru değil. O gün gelince konuşulacak bir şey. O gün geldiğinde şartlar neyi gerektiriyorsa, toplum neyi doğru buluyorsa onu yaparsınız. Erdoğan, CHP yeni bir aday tartışmasına girsin istiyor.” diyor. Bu sözler, gündemi artık muhalefetin belirlediği yeni bir sürece işaret ediyor.
Özgür Özel ve CHP, alışık olmadıkları bir şeyi deniyorlar. Parti dışında, toplumun tamamına seslenmek ve onlarla birlikte hareket etmek zorunda oldukları bir süreci yaşıyorlar.
19 Mart sonrası ortaya çıkan siyasal atmosfer her şeyi ve herkesi yeniden şekillendirirken, CHP ve Özgür Özel tarihi bir eşikte duruyor.