Bu hafta cümleten çok gururluyuz çünkü 'Hitler genci' ve açıkça eşcinsel ve kürtaj düşmanı olduğu öteden beri tartışılagelen

Bu hafta cümleten çok gururluyuz çünkü ‘Hitler genci’ ve açıkça eşcinsel ve kürtaj düşmanı olduğu öteden beri tartışılagelen katolik ihtiyar memleketi kuzeyden güneye ziyaret ediyor. Kendince aşırı ateistlere savaş açmış. Çok aşırı olmayanları cennete almaları için tavsiyede bulunacak herhalde. O yüzden çok ağır konuşmamaya özen gösteriyoruz.
Ziyaretin ilk gününde İskoçya’da ‘sevenleri’ küfürlerle karşıladı ihtiyarı. Esprili bir çok pankart içinde biri papanın karanlık bir silüeti üzerine iki ok koymuş; biri şapkayı diğeri karanlık adamı gösteriyor: “İyi şapka... Kötü adam”.
Bu ziyaretin maliyeti en azından 20 Milyon sterlin olacakmış. Yani kelle başına 35 pens ödeyeceğiz. Glasgow’daki çayır toplantısına giden zavallı İskoçlar ise kelle başı 20 Sterlin de ödemişler. Cennet tapularını hemen dağıtsalar bari.
Yaklaşık 30 yıl aradan sonra İngiltere’ye gelen Papa’nın ziyareti ortalığı biraz karıştırdı. Papa’nın gelişinin Britanya’da reform hareketinin 450. Yıl dönümüne denk geliyor olması Protestan kiliselerini ve gruplarını rahatsız etti ve protestolara neden oldu.
Daha henüz küllenmemiş çocuk istismarı davasındaki tutumu ve örtbas etme çabası ayrı bir kızgınlık kaynağı.
Yani bu ziyaret hemen herkesi çeşitli düzeylerde kızdırdı ve lakin komedyenler için bir ton malzeme çıktı. ‘Aşırı’ olmayan ateistler olarak bunun keyfini çıkarabiliriz.
Geçen hafta “büyük toplum” fantazisinden bahsetmiştim. Muhafazakarlar öyle görünüyor ki bu ihtiyarın ziyaretini de ona göre ayarlamışlar. İngiltere’nin muhafazkar olduğu kadar sevimsiz de olan hintli baronesi “Britanya tanrılı olacak” manasında bir laf döktürdü ziyaretin ilk günü. Müslüman arkadaş, ama haliyle Allah demek istiyor lakin pabuç pahalı. Parti başkanı olduğu gizli ırkçılara karşı mahçup olmamak için diyemiyor herhalde.
Bu arada kendisinden öğrendik; 40 binden fazla dinsel vakıf varmış memlekette. Vurucu replik o noktada geldi. Britanya’nın bu dinsel vakıfların, Allahçı olmanın memleket için ne kadar faydalı olduğunu anlaması gerekliymiş. Vee bum: büyük toplum böyle şeyedecekmiş.
İşi getirip yine gönüllülere bağladılar. İmanı itikadı güçlü kuşaklar bu vakıflarda gönüllü işler yapıp toplumu büyütecekler. Yanlış anlamayın ben, özellikle yanlış anlamaya çalışıyorum kendilerini. O yüzden herhalde büyüme kürtajı yasaklama, doğum kontrolü ve eşcinselliği lanetleme yoluyla nüfusu artırarak yapılacak.
Ah bak şimdi oldu. Bunu anlarım ve ben de gönüllü olarak yapabilirim ama bir şartla! Kondom kullanılmasına izin verirlerse.
Allah’ın izniyle bu ihtiyar ve ekibi gönüllülüğü grev kırıcılıkla eşlerse o zaman hapı yuttuk.
Aslında buradan bakınca da komik. Glasgow memleketin neredeyse en yoksul büyük şehri. Katolik nüfustan dolayı orayı seçmiş olmalı ama şehirde o kadar az iş var ki bu kadar katolik grev kırıcı için yeterli iş yeri bile olmayabilir.
Aklıma gelmişken, Glasgow’un ülkedeki en kısa hayat beklentisine sahip olduğunu düşünürsek Papa konseri için verdikleri 20 Sterlin’in yatırım dönüşü başkalarına göre bir kaç yıl daha erken olacak. Cennet senetlerini hangi bankada bozdurduklarına bağlı tabii.
Mali krizde olduğu gibi İzlanda bankalarına yönelirlerse buz gibi İskoçya’dan sonra ateş fazla gelebilir.
Bir de benim güzel Londra’m var Papa’dan çeken. Yollar kapanacak, istasyonlar kapanacak, mecburen protesto edecek Londra tanrının yaptığını. Ruh kirliliği, akıl kirliliği artacak... Bu yazıya yetişmedi ama iyi de bir dayak yese Hyde Park’ta fena mı olurdu Hitler çocuğu? Bir güzel dayak da İskoç David istiyor ama henüz bekliyorum Büyük Toplum’dan hangi baba yiğit çıkacak diye. Aa yanlış anlaşılmasın şiddeti falan övüyor değilim. Bahsettiğim bir papanın, pardon babanın ‘sevgiyle’ çocuğunu dövmesi gibi bir şey... aşketmek gibi.

İyi pazarlar ve bol şanslar.