Prodüksiyonda bağımsızlığın sesi

Cenk Durlu - @cenkdurlu

Bu haftayı, Soundcloud dünyasında iz bırakan yeraltından üç prodüktöre kulak kesilerek çeşitlendirelim.

İsviçreli Jazzquarterz, ’90’lar BoomBap’ını belli noktalarda LoFi Hip-Hop ile yakınlaştırıyor. Fakat kendisine saf bir LoFi müzisyeni demenin yeteneğine hakaret olacağını düşünüyorum, özellikle 2017 WRECK! Records çıkışlı Block Rockin’ Beats Vol.1’a verdiği Usual Suspects ve Cash Money parçaları bu janr genişliğinin en güzel örneği.

Kaçırmayın: Usual Suspects, Cash Money, Knocking Wheels Teklileri. 2019 Çıkışlı Wayz of Da Underground Albümü.

***

Benim “Liberty City” parçasıyla tanıdığım Alman Müzisyen AK420, Özellikle Youtube taraflarında çoktan keşfedilmiş bir isim. Jazzquarterz’dan farklı olarak biraz daha spesifik bir üretime sahip Beatmaker’ın öne çıktığı alan Sample’ı işlerken koruduğu ruh. “Different Perspective” ve “Liberty City” parçalarında bu özelliği oldukça belirgin.

Kaçırmayın: Faze, Front Street (AK420Remix), Midnight Chill.

***

İngiliz Prodüktör SubSkrilla, listenin en şaşırtıcı ismi bana göre. “Crab N-ggaz” parçasındaki nakaratlar ve perküsyon ağırlığı, “Allover”daki müthiş sample, kendisini gerçekten sürpriz bir isim haline getiriyor. Ancak kimi noktada bu müthiş sampleları biraz “olduğu gibi” bıraktığını da söylemek gerekir, yine de bence önü inanılmaz açık.

Kaçırmayın: High Voltage, Allover, 41st Side, Recognise The Real.