Sinirler gergin. Gergin çünkü hayat durdu. Durmuştu zaten, durgun hal uzadı. Hal böyle olunca kalp kırmalar, küfür kıyametler de başladı. Ben de bu hafta böyle bir durumun içinde buldum kendimi. Üzgünüm. Olabiliyor böyle şeyler, yapacak bir şey yok. Bir an önce birsin artık şu seçim ve aydınlık günlere uyanalım. Ben artık bu köşede sizlere müzik, opera, tiyatro, resim, aşk falan anlatmak istiyorum. Kaç senedir yazmak zorunda kaldıklarımızın karanlığı yüreğimizi de kararttı. Yoruldum! Yorulduk!

Yapacak tek şey altı gün sonraki seçim için çalışmak. Yoksa gerisi çok karanlık. Bu günden daha da karanlık yani.

Sandık usulsüzlüklerine itirazlar edildi; çok da öyle bir şey değişmedi. Muhalefet “sonucu değiştirecek bir çalma olayı yok” dedikten sonra birimizin çıkıpta “çaldılar da böyle oldu” dememizin bir manası yok. Ancak, “çalma” bu sefer sonucu değiştirmesin diye pür dikkat çalışacağız.

İlk turda eksikler görüldü, şimdi hatalardan ders çıkarıp daha da iyi örgütlenme ve sandıkların ruhunu koruma zamanı. Bu konuda da çok ciddi bir bilinç ve hassasiyet var. Önce Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı yapalım.

Kılıçdaroğlu, Pazar günü Cumhurbaşkanı seçilirse milletvekili ıslak imzalı tutanaklarının tekrar incelenmesi talimatı verebilir.

Özellikle deprem bölgesinden gelen sonuçlardaki tutarsızlık, MHP’nin açıklanamayan oy artışı, hatta aklımıza bile gelmeyen türlü türlü oyunlar da böyle bir inceleme sonucunda ortaya çıkabilir. Yani milletvekilliği seçiminde de bir şeyler oldu diye düşünüyorsanız bunu düzeltmenin yolu da yine Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmaktan geçiyor.

28 Mayıs günü sandık görevlisi, müşahit, gözlemci, gönüllü olmak için geç değil. Sandık güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için orada bulunmanız yeterli. Hiçbir şey yapamıyorsanız bulunduğunuz yerde en yakındaki okula gidin, koridorda dikilin. Bu bile tek başına çok önemli bir destek. Zamanında özgürlüğü için savaşmış, yaşamlarını vermiş insanlar aklınıza gelsin. Siz sadece bir gününüzü vereceksiniz.

***

Gazeteci Mehmet Karlı ve arkadaşlarının başlattığı “+1” kampanyası da çok değerli. Bakın +1 ekibi şöyle diyor: “Amacımız çok basit; hepimiz 28 Mayıs için 14 Mayıs’ta oy kullanmamış ya da Millet İttifakı’na oy vermemiş en az bir kişiyi bulup sandığa götüreceğiz. Bunun gerçekten dipten bir dalga haline gelmesi için de amacımıza ulaştıkça, bir ya da daha fazla arkadaşımız, akrabamız, tanıdığımız bize evet dedikçe bunu da sosyal medyada duyuracağız.”

Haydi millet, yapar mıyız, yaparız! #haydimillet #SeninArtıBirinKim