Sigorta Shop Kulubü'ne ambargo mu uygulanıyor?

Geçtiğimiz Pazar günü, Sultanlar Ligi takımlarından Sigorta Shop’un resmi instagram hesabından yaptığı bir paylaşım, kafalarda bazı soru işaretlerine sebep oldu. Kulüp, ligin 14. haftasında Sarıyer Belediyesi ile oynayacağı maçın hazırlıkları için Sakarya’ya hareket ettiğini duyurdu ve kendilerine destek olan Sakarya Voleybol Spor Kulübü ile Sakarya Serdivan Gençlik Spor İlçe Müdürü’ne teşekkürlerini sundu. Bir Ankara takımı olan Sigorta Shop’un çalışmalarını sürdürmek için Sakarya’ya gitmesi düşündürücü bir durumken, kamuoyunda, kulübün Ankara’da antrenmanlarını sürdürecek müsait bir salon bulamadığı bilgisi dolaşmaya başladı. Bunun üzerine, olayın arka planını, kulübün resmi yetkilisinden dinlemek için, Sigorta Shop Spor Kulübü Takım Menajeri sayın İbrahim Akcan ile görüştük. Öncelikle belirtelim, bu konunun oldukça nazik ve tüm tarafların dinlenmesinin gerektiği bir konu olduğunun, bu yüzden de suçlayıcı, peşin hüküm veren ifadelerden uzak durmak gerektiğinin bilincindeyiz.

Sigorta Shop kulübünün kendine ait bir salonu yok ve bu yüzden kulüp antrenman yapmak için, federasyona ait salonlarda kendisine ayrılan bir zaman dilimini kullanmak zorunda. Akcan, 1 Ocak tarihinden bu yana, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun, antrenman saatleri ile ilgili yoğunluklar sebebiyle, kendilerine uygun bir antrenman saati veremeyeceğini bildirdiğini, ancak aynı düzende kendileriyle birlikte ligin ilk devresinde antrenmanlarını sürdüren, Efeler Ligi takımlarından Spor Toto ve Türşad takımlarının, salonu antrenmanlar için düzenli bir şekilde kullandığını ileri sürdü. Akcan şöyle devam etti. “Efeler Ligi dışında 1. Lig takımlarının da zaman zaman antrenman alanında antrenmanlarını gerçekleştirdiğine şahit olduk ancak durumun ne ile alakalı olup olmadığını bilmiyoruz. Tek bir bildiğimiz var Dehri Can hoca geldikten sonra, ilk devrenin bitimiyle birlikte 2. devreye başladığımızda bize herhangi bir şekilde uygun saat verilmemeye başlandı. Konu ile ilgili Türkiye Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Nihal Hanım'la (İşçi) ve TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Bey (Göksu) ile görüştük ancak yine sonuç alamadık. Cumartesi günü, Ankara’daki kulüplerle iletişime geçerek, çeşitli salonlarda, gün boyu planladığımız antrenman sistemine uygun saatleri ayarlamaya çalıştık ancak gereken desteği göremedik. Bu sebeple Sakarya'da kampa gidip oradan İstanbul'a gitme kararı aldık. İlk devre mağlup ettiğimiz Sarıyer Belediyesi ile çıkacağımız maç öncesinde takımın demoralize olmasını asla istemiyoruz ve bu yüzden çok üzgünüz. Sakarya'da güzel bir kamp süreci geçiriyoruz ancak durum sporcuları da biz yöneticileri de üzdü. İnşallah en kısa sürede bununla ilgili bir çözüm üretilir ama yapılan uygulama biz dahil eminim ki tüm voleybol camiasını üzmüştür”.

Akcan’a, bu olanların 2021 temmuz ayında tartışmalı biçimde Türkiye Voleybol Federasonu bünyesinde milli takımlardaki görevinden ayrılan Dehri Can Dehrioğlu ile federasyon arasında var olduğu ileri sürülen tatsızlığın bir rolü olup olmayabileceğini sorduk. Kendisi Dehri Can Dehrioğlu’nun durumun kendisinden kaynaklı görünmesinden dolayı oldukça üzgün olduğunu ve sebebin kendi şahsıyla ilgili olmadığına inanmak istediğini belirtti ve şöyle devam etti. “Sporcularımız şu anda çok iyi bir şekilde antrenmanlarını yapıyorlar. Bazen zorluklar bizi güçlü kılar. Biz buradan güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz. Dehri Can Hoca milli takım sürecinde yaşadığı şeylerden daha ağır süreçler geçiriyor. Hocanın tek hedefi ve tek hayat gayesi voleybol. Açıkçası gece gündüz voleybolla yatıp voleybolla kalkıyor ve çok çalışıyor. Böyle bir düşünce ve çalışma azminde olan genç bir antrenörü kaybetmememiz gerekiyor, hatta federasyonumuza bunlardan da bahsettik. Kendilerine geçmişte yanlış yanlış anlaşılmalar olabileceğini, yanlışlar yapılabileceğini, ancak federasyonun affedici olması ve insanlara bir şans daha vermesinin önemli olduğunu da söyledik ancak federasyondaki yetkililerimiz konu ile ilgili kayıtsız kaldılar. Son olarak biz çözümümüzü buluruz, ama bunlar bizi daha da güçlendirecek, mücadelemizi daha hırslı yapmamızı gerektirecek davramışlar”

BirGün Gazetesi olarak, İbrahim Akcan’ın bu sözleri ve belirttiği iddiaları hakkında elbette Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan da bir açıklama duymak isteriz. BirGün gazetesi olarak, gün içerisinde sayın Nihal İşçi ve TVF Medya ve İletişim Yönetmeni sayın Murat Yücekök’ü aradık, ancak kendilerinden bir dönüş alamadık. Durumun en kısa sürede çözüme kavuşmasını ve kendisini “bir voleybol ülkesi” olarak tanımlayan bir ülkenin voleybol federasyonunun bu konuda anlayış göstermesini bekliyoruz.