Galatasaray ligin  en zorlu deplasmanlarından birinde Sivasspor'u son anlarda bulduğu golle 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla puanını 33'e yükselten sarı-kırmızılılar, yeniden liderliğe yükseldi.

Sivas'tan son nefeste 3 puan
Fotoğraf: AA

Sivas’ta kritik dönemeç… Bir tarafta düşme hattında yer alan ev sahibi, bir yanda kazanıp tekrar liderlik koltuğuna oturmayı hedefleyen deplasman ekibi. Hal böyle olunca, akıllara malum söz geliyor: Koyun can derdinde, kasap et..

Sivasspor’da Rıza Çalımbay, mutlak puankovalıyor. Kırmızı-beyazlılarda takımın as oyuncularından Gradel, Camara ve Appindangoye yok. Bunlardan Gradel, Saba’yla birlikte Yiğidolar’ın en önemli çilingiri durumunda. Diğer eksikler ise savunmada. Rıza Hoca’nın defans anlayışı düşünülünce, bu stoperler de aranabilir. Avrupa’da istediklerini yapan ev sahibinin ligde kâbus görmemek için kanatlanması gerekiyor.

Galatasaray’da sakatlanan Kazımcan’ın yerine van Aanholt sol bekte başlıyor. Savunmadaki Abdülkerim ve kanattaki Kerem olmasa da Türk rotasyonu bakımından şans bulan Berkan’ın orta sahadaki performansı merak ediliyor. Sahanın zemini düşünülünce, sakatlıktan dönen Oliveria’nın durumu papatya falı baktırıyor. Pazar günü attığı gollerle takımını zirveye taşıyan Gomis’in yaşına rağmen yine ilk 11 başlaması, birçoklarına acaba dedirtiyor. Bakalım Aslan kazanıp 2023’e lider girecek mi?

Soğuk havada berbat zeminde başladı maç. Başka bir ülkede bu koşullarda ilk düdük çalar mıydı? Oyuncular birbirleriyle olduğu kadar sahayla mücadele ediyordu. Hal böyle olunca da duran toplar daha da önem kazanıyordu.

27’de Aslan öndeydi. Berkan’ın kaçırdığı Boey orta yapmak yerine topu geriye çevirmiş, Mertens köşeyi bulmuştu. 32’de fark iki olabilirdi. Rachica’nın kaçırdığı Kerem zeminin azizliğine uğruyor, top önünde biten Gomis’in şutunu Goutas çıkarıyordu. İlk yarıdan başka gol çıkmıyordu.

İkinci devreye ev sahibi iyi başlamıştı. 50’deki duran topta oluşan Muslere dirense de Ulvestad ağları sonunda bulmuştu. VAR yardımıyla gol iptal edilirken, birçoğumuz pozisyonu anlayamamıştık. 80’de skor eşitlenmişti. Saba’nın pasında Galatasaray savunması uyumuş, Erdoğan iyi bitirmişti.
Uzatmalarda Abdülkerim’in uzun pasını Barış Alper tamamlıyor, Cimbom yine öne geçiyordu. Erdoğan ikinci sarıdan atılınca, ev sahibi maçı 10 kişi tamamlıyor; 63 dakikalık ikinci devreden sonra üç puan Aslan’ın oluyordu.

Sivas’ta tam ülke özeti gibi bir maç izledik. Futbol oynanmayacak zeminde çoğu kör dövüşü şeklinde bir oyun; niye iptal edildiğini anlaşılmayan bir gol; sabaha kadar konuşulacak hakem kararları… Tek bir cümleyle anlatmak gerekirse, Yiğidolar üzgün, 2023’e lider giren Aslan mutlu.

Dünyada bizden çok daha soğuk ülkeler var. Çoğundaki zeminler o kadar iyi ki… Bu konuya ezelden beri çare bulmayan federasyonun bir gün çözüm bulması dileğiyle!