Tohum Takas Şenliği başlıyor
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Seferihisar’da “Başka Bir Tarım Projesi” kapsamında 2011’den bu yana Can Yücel Tohum Merkezi’nde üretilen yerel fideler Tohum Takas Şenliği ile bu yıl 12’nci kez Türkiye’nin dört bir yanına bereket dağıtacak.

Baharın ve doğanın uyanışının kutlandığı 6 Mayıs’ta Ürkmez’de yine binlerce kişi unutamayacakları bir gün yaşayacak.

“Türkiye halkının aklı yoksullukta, geçim derdinde, evindeki kaynamayan tencerede. Türkiye halkı yoksulluk ile mücadele ediyor” diyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Yerel ürünlerimizi, onların tohumlarını korumamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Bu yıl 12’nci kez düzenleyeceğimiz Yerel Tohum Takas Şenliği” önümüzdeki hafta seçim sonunda yaşayacağımız bayramın adeta müjdecisi olacak. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde insanlarımızın kaynaşması önemli. Vatandaşlarımızın Hıdrellez bayramını kutluyorum ve kutlama için Seferihisar'a davet ediyorum” dedi. 

Şenlikte İlker Özdemir şarkıları, İzmir Flamenko Atölyesi dansçıları gösterileri ile ziyaretçilerle buluşacak. Finalde ise Melek Mosso sahne şovu ve dillerden düşmeyen şarkıları ile unutulmaz bir akşam yaşatacak.