Uçurtmalar Samandağlı çocuklar için uçurulacak
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği 6 Mayıs’ta Hatay’ın Samandağ ilçesinde gerçekleşecek.

Menderes Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan uçurtma şenliği bu kez Hatay’ın Samandağ ilçesindeki çocukların yüzünü güldürecek. Uçurtmaların göklerde salındığı sıralarda çocuklar için yüz boyama, balon katlama ve birçok eğlencenin yer alacağı etkinlikler yapılacak.

Uçurtma şenliğinde çocuklara, uçurtma ve çanta dağıtılıp kek, meyve suyu, lolipop gibi birçok yiyecek ve içecek ikramlarında bulunulacak. 

Menderes Belediye Başkanı V. Erkan Özkan yapılacak olan “Uçurtma Şenliği” hakkında şunları kaydetti: “Yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen kesimin maalesef çocuklar olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple, hem bugünümüz hem yarınımız için bu seneki şenliğimizi Hatay Samandağ’daki depremzede çocuklarımız ile birlikte yapmaya karar verdik. Uçurtma Şenliği’miz dayanışmayla renklensin istedik. Uçurtmalarımız bu sene Samandağlı çocukların ellerinde uçacak, çocuklarımızın hayalleri gökyüzüne taşınacak” dedi.