Normal iyi geldi mi sevgili okur? Virüs zaten Marmaris’te Sincapbükü’ne taşınmış dediler. İşi gücü bırakmış, kimseye bulaşmayacakmış…

Gençlerimize büyük kolaylık geldi biliyorsunuz sınavları öne çekilmişti kafaya göre. Tabii hangi kafa olduğunu da pek bilemiyoruz, kesin cehape zihniyeti yapmıştır bunu. Onların işine benziyor. Cahilliğin yükselmesi ve tavan yapması çok kısa süre aldı çok şükür. Ülkemiz bu sene güzel cahil yaptı. Herkes cahil olunca, az bir şey bilen, ya onu bırak neredeyse adını yazabilen birey bile bir şey oldu.

Mega admin başdanışmanı (bu başdanışmanlık konusunu da tam anlamıyorum, bir sürü başdanışman var, bunların da bir başdanışmanı var mıdır acaba?) şimdilerde bir kamu bankasının yönetim kuruluna getirildi. Getirildi de getirilen kardeşimizin meziyeti güreş tutmak, madalya almak, olimpiyatlarda ülkemizi temsil edip şovunu yapmak… Güreş pistinden banka yönetim kuruluna güzel bir sıçrama gibi görünebilir. Kesin de öyledir. Biz neden öyle olduğunu bilemesek de arkasında kesin bilmediğimiz bir şey vardır. Güreşten finansa açılan gizli bir künde vardır. Tam bilemiyorum.

Virüs iyice gazladı gitti. Beş parasız kalan virüs Demet Akalın gibi “Geçinemiyorum” dedikten sonra gidip başka bir iş yapmaya karar vermiş. Geçinemeyen virüs de Demet Hanım gibi geçinebilmek için Boğaz kıyısından ya da İstanbul Adliyesinde lüks restoran açacakmış. Geçinilemiyor işte bu şartlarda…

Virüs işi gücü bıraktı zaten. Adliye de açıldı. Gördünüz mü adliyeyi? Of ya hepimiz hasta olacağız artık bu kesin oldu. Ama ne zaman oluruz, kaça oluruz, ne şekilde oluruz tam bilemiyorum. Adliye’de girişte kontrol vardı, o yüzden virüs adliyeye de girememiş diyorlar.

Virüsün giremeyeceği bir başka yer de YKS sınavı. Giriş formu ve fotoğraflı kimliği olmadan sınava giremeyecekmiş virüs. O yüzden çok güvendeyiz. Devletimiz de sağ olsun bizi düşünüyor, gençlerimizi ve geleceğimizi düşünüyor. Geçmişimizi ve bugünümüzü zaten düşündüğü için geleceğimizi de iyice bir düşünmek istiyor.

O yüzden ki hasta olmayan öğrenciler hastalansın, hasta olanlar da sınava hastaneden girsin diye sınavı ertelemiyor. Ekonomi zaten cort turizm. Titrek bakanım istediği kadar açıklasın, bu halk vefasız arkadaş. Bakanım ne diyor? Yarın bugünden daha iyi, ondan sonraki gün de yarından daha iyi. Yani bakanım şunu diyor. Bugün yarından daha kötü yarın da ertesi günden daha kötü. Nesini anlamıyorsunuz ya bu kadar kolaylığın? Hasta olalım hep birlikte, biz birbirimize yeteriz. Sanatçılar dediğimiz tayfaya güzel ortam yapalım, sizden 10 lira rica edelim. Sanatçılarımız restoran da açabilsin ama değil mi? Bir pop yıldızı, müziğimizdeki olan parçaları defalarca tekrar tekrar çalan bir nostalji prensesleri kolay yetişmiyor.

Sağlığa bakan bakanımız artık artan sayıları Twitter üzerinden imalarla yazıyor. En son tivitlerinden birinde şu vardı, inanılmaz:

“Düne kıyasla vaka sayımız 30, yoğun bakım hasta sayımız 5, entübe hasta sayımız 1 artış gösterdi. ARTIŞLAR BELLİ BÖLGELERDE YOĞUNLAŞIYOR. Rehavet mi, mücadele mi? Maske + mesafe kuralına hep birlikte uyarsak, yayılımı kontrol altına alabiliriz. Güç bizde. http://covid19.saglik.gov.tr”

Sanırsın He-Man… Ya bir de bölgelere göre sayıları vermiyoruz. Ek önlem almıyoruz, peki o zaman neden Melih Başgan gibi büyük harflerle “BELLİ BÖLGELERDE” vurgusu yapıyoruz? Kafadan o bölgeleri hissetmemiz gerektiği için olabilir. Bu millet de hiçbir şeyi beğenmiyor.

Hadi iyi hastalıklar.